6 начина да внесете уют в зимната градина

Насладете се на зимните вечери 

344

Зимата идва, дните стават по – къси, а вечерите все по – студени. Изкушението да се сгушите в дома си на топло става все по-голямо, наред с очакването за идващите празници. И точно тук е мястото на  Hygge  - скандинавското изкуство за намиране на удоволствие в малките неща – кафе в любимата чаша, аранжимент от красиви цветя на масата, сбирка на приятели за задушевна вечеря и запалени свещи.

Hygge е нещо, което скандинавците правят съвсем умишлено и самосъзнателно. То носи уют, дава усещане за топлота и сигурност. Hygge е източник на щастие, не е за материални блага, не за закупуване на неща, а на преживявания.

И така, какво ще кажете да изнесем това изкуство навън – в градината? В много отношения е по-лесно да превърнете градината си в уютен оазис, макар и в студа и да се насладите на гледките, ароматите и преживяванията.

Създайте уют

Ако нямате камина у дома, ето как да се порадвате на топлината на огъня – оформете отворено огнище и се съберете с приятели, за да се сгреете. Сложете няколко удобни стола или кресла и топли одеяла, изнесете термос с топли напитки и се насладете на зимната вечер.

Погледнете дома си отвън

 

Обикновени гледаме света навън, от прозорците на дома си. Сега може да видите другата гледна точка – да се насладите на дома си отвън, да видите как изглежда за хората, които минават покрай него и ако не ви хареса нещо, да го коригирате

Малките детайли

Освен на големите неща, съсредоточете вниманието си и върху детайлите: саксията, в която сте посадили малка елха или скулптурата, която изглежда толкова красиво на фона на зимния студ. Това са малки усилия, но си заслужават, защото носят удоволствие.

Сложете зимни цветя

Въпреки че е зима, няма причина да не помислите за цветя. Те ще внесат не само цвят, но и ще придадат неповторим чар на градината.

Не забравяйте свещите

Големи, бели свещи ще донесат толкова много топлина и светлина в двора. Декорирайте и се насладете на зимната красота.

Намерете нови начини да се насладите на зимата

 

Възползвайте се от ясните зимни вечери и извадете топли одеяла, за да гледате звездите или изгрева на слънцето. Не забравяйте бутилки с топъл чай или горещ шоколад и постойте навън.

Сподели: