6 идеи за създаване на мини градина у дома

За всеки стил и вкус

366

Живите растения освежават интериора и създават положителна атмосфера, напомняща за топлите летни дни. Но къде да поставим саксиите с цветя, така че да не заемат цялото свободно пространство? Ето шест прости идеи как да създадете градина в градски апартамент

Количка

Ако не искате растенията да изпълват дома ви, ето решението: Изберете една мебел за вашата мини градина. Това може да бъде перваза на прозореца, рафта за книги, скрина или дори количката с колела. Може да се премества от една стая в друга благодарение на колелата си, а с множество отделения е идеален за малки цветя и сукуленти.

Витрина

Създайте мини оранжерия, като подредите саксии с малки растения на рафтове в стъклен шкаф. По този начин лесно можете да поддържате дома си подреден и да предпазите цветята от домашни любимци.

Кошове

Ако откриете стари плетени кошници у дома или на село, не бързайте да ги изхвърляте. Те могат да се използват като саксии за растения, внасяйки атмосферата на лятна къща в интериора. Но ако харесвате индустриалния стил, тогава можете да използвате метални кошници за отпадъци.

Вертикална градина

Стенните саксии не заемат много място и ви позволяват да сменяте растенията в зависимост от сезона или помещението. Когато подреждате градина в кухнята, е по -добре да дадете предпочитание на пикантни билки, а в хола можете да засадите здравец, който ще ви зарадва с аромата си. В коридора растенията, обичащи сянката, като папратите, ще се чувстват добре.

Маса

Растенията също имат право на личен живот. Вместо просто да поставяте саксии с цветя на пода, защо да не им придадете повече смисъл, като ги поставите на голяма кръгла маса, сякаш са декоративни предмети или произведения на изкуството.

Стъклени колби

За да превърнете кактусите и сукулентите в модерен декор, засадете ги в стъклени колби, прости буркани или дори чаши. Ако желаете, композицията може да бъде допълнена с камъни и малки фигурки на животни.

 

Сподели: