5 стъпки да подготвим градината за пролетта

Радвайте се на красиво външно пространство  

1754

1.През есента и зимата, вашата градина е била изложена на какви ли не атмосферни влияния и сега, с настъпването на пролетта е време да помислим за нея отново. На първо място трябва да почистим от всички клонки, листа, отпадъци и да подготвим земята за засаждане на първите цветя.

2. Подгответе градинските инструменти
Инструментите са били в гаража или мазето цяла зима и сега е време да се погрижим и за тях. Почистете от мръсотия или ръжда, ако е необходимо ги третирайте със защитен спрей.

3. Подгответе земята
Земята, на която ще садите трябва да обърнете и наторите. Използвайте ваша компост или купена от магазина. Почистете и подхранете почвата няколко седмици преди да започнете да садите цветята.

4.Направете план

Консултирайте се с флорист или опитен градинар кои растения са подходящи за ваши тип почва, къде и кога е хубаво да започнете да ги садите и как да ги поддържате. Всяко цвете си има специфични особености и ако искате да се радвате на хубава градина, обмислете внимателно времето и мястото на всяко едно.

5. Поддържка

Поддръжката на градината е от ключово значение през цялото време. След като започнат да цъфтят ще редовно плевене и поливане. Помислете и за посаждане не само на едногодишни, но и на многогодишни растения. Добре да се консултирате със специалист и за препарати, които да предпазват цветята и почвата от вредители, както и торови смеси, с които да подхранвате. 

Сподели: