Как да превърнем терасата в оазис

Градината може да бъде и на покрива

2723

Как планирате и правите дизайн на градината когато живеете в града? И по – точно в жилищен блок? Всъщност няма невъзможни неща, стига да разполагате с голяма и хубава тераса или да имате възможност да използвате покривното пространство и да го превърнете в мини двор. Ако сте сред щастливците, които разполагат с подобни градски „продобивки“ ето няколко идеи, как да създадете свой зелен оазис, дори и в сърцето на града.

Ако живеете на последния етаж, пренесете двора на покрива. Сложете големи зелени растения и създайте вашия освежаващ декор.

Използвайте зелени стени, за да трансформирате терасата на покрива. Превърнете я в чаровна градина, подобна на градината на баба.

И тъй като светлината е важна, не забравяйте за осветлението, което може да подчертае красотата на цветята и зеленината. Подберете интересни осветителни тела, с които да придадете романтична атмосфера в топлите вечери.

Декорирайте вашата малка градина с различни цветя и съчетайте по цветове. Не забравяйте и чадъра, който да пази сянка.

Сезонните цветя могат да трансформират терасата и тя ще придобива различна визия с всеки нов цъфтеж.

Ако все пак не разполагате с голяма тераса, превърнете малката в свой оазис. Масичка, столове и много цветя и ще се почувствате като в рая.

Бъдете смели и експериментирайте в декорацията и обзавеждането на терасата. Дори и огледалото има място тук.

Градината значи цвят. Затова цветовете не трябва да идват само от цветята. Боядисайте стените, помислете за цветни мебели или цветен под. 

Какво е двор без барбекю? Винаги ще се намери място и за него

Сподели: