Време за ремонт – да подготвим детската стая за ученика

Време за ремонт – да подготвим детската стая за ученика

Лятото неусетно се изнизва и е време да помислим за есента и всичко, което идва с нея. И ако у дома имате ученик, най-вероятно сте запознати с предизвикателството, наречено „ремонт на детската стая“. Но колкото и да е забавно, той трябва да бъде направен с мисъл и грижа за детето.

Ето защо ще ви покажем, не само как бързо и лесно да планирате ремонта, но и как да намерите финансиране за него.

Когато планирате актуализация на детската стая, най -важният аспект, който трябва да имате предвид, е гъвкавостта. Интериорните пространства на децата трябва да отразяват личните им предпочитания и нужда от комфорт, забавление и организация. Възможността за промяна на дизайна е от ключово значение, тъй като интересите се развиват и променят.

Когато съставяте бюджет за обновяване или просто освежаване, е важно да мислите за бъдещите нужди, докато очертавате какво можете да си позволите. Не забравяйте да направите списък на всичко, което планирате да купите, дали ще имате проекти „направи си сам“, които могат да ви помогнат да спестите пари, и винаги предвиждайте средства за неочаквани разходи.

Що се отнася до това, което трябва да сложите в стаята, не се скъпете да инвестирате в качествено легло и матрак, здраво бюро и ергономичен стол, екологични и безвредни боя или латекс. Що се отнася до декоративните елементи като завеси, щори, възглавници, аксесоари – те са заменяеми и често ще се налага да ги сменяте с промяната на възрастта на детето.

Правилното осветление е от ключово значение за създаването на комфортна, успокояваща среда във всяко пространство, но особено в детската стая. Имайте предвид, че е хубаво да има поне няколко източника на светлина, както и възможност за коригиране на осветеността. Ако детето чете вечер, помислете за лампа до леглото. Добре е да има една на бюрото и една на тавана. Така то ще може да създава различни сценарии според това, какво прави – дали учи или си почива.

Дървените или ламинираните настилки са вече стандарт в повечето детски стаи поради своята лесна поддръжка. За разлика от килимите от стена до стена, дървото издържа на изпитанието на времето, по-хигиенично е, не се натрупва прах и създава възможност за повече гъвкавост. Малък килим или черга са винаги вариант, ако искате да добавите уют и топлина в стаята, или просто за акцент.

Децата имат много неща – играчки, книги, хоби материали, музикални инструменти, спомени от пътувания….За да не се налага да се препъвате в тях или да ги търсите из цялата стая, помислете за малки плетени кошници, ефектни кутии и шкафове за съхранение.

Ученикът идва със своите изисквания за място за учебниците, затова не забравяйте да планирате и отделен шкаф само за тях. Подредете всички тези вещи заедно. Така ще създадете възможно най-удобната и комфортна среда на детето и ще го насърчите да бъде по – самостоятелно, по-отговорно и дисциплинирано по отношение на личните си вещи.  И тъй като детската стая би била непълна без библиотека, заложете на рафтовете за книги. Те се предлагат във всякакви форми и размери и могат да бъдат вградени или свободностоящи, важното е да са здраво закрепени към стената. Освен това могат да бъдат завършени декоративно и да са персонализирани така, че да съответстват на стила на стаята.

И така планът за стаята е готов, а сега идва най-важният въпрос – как да намерим средства за всичко това, особено след лятната почивка и разходите покрай нея?

Ето и решението:

Новото предложение от Кеш Кредит - „Кредит за семейни двойки“ дава възможност да кандидатствате заедно, при което шансът да бъдете одобрени за по-висока сума е не само по-голям, а може да се възползвате и от специални отстъпки - получавате два кредита на цената на един! Единственото условие да вземете участие е да имате сключен брак, след което всеки от вас може да подаде искане за кредит за желаната сума.

А само по време на кампанията, вашето семейство има два пъти по-голям шанс за подаръците, скрити в скреч картите на компанията:

15 броя – Bluetooth слушалки Philips

3 броя – лаптопи Asus

11 броя "Целият кредит"

А един късметлия ще спечели – Play Station 5

Кампанията е активна от 01.08.2021 г. до 20.10.2021 г.

Побързайте, ремонтът не чака!

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...