Вдъхновяващи бебешки стаи за близнаци

Всичко по две? Няма проблем!  

821

Проектирането на перфектната стая за бебето може да бъде доста напрегнато изживяване. Добавете и още едно очаквано бебе и задачата вече се превръща в стресираща. Наистина ли имате нужда по две неща от всичко? Къде точно ще сложите всичко това? Как да обзаведете детска стая за момиче и момче? Има толкова много неща, за които да мислите, а малките още не са дошли. 

И ако само от мисълта за задачите, които стоят пред вас ви прилошава, успокойте се. Реално проектирането на детска стая за едно дете не е по – различна от проектирането на друго пространство. Има само няколко неща, които трябва да имате предвид.

На първо място, когато става въпрос за близнаци, по-малкото е повече. Да имате близнаци означава двойно забавление, двойни грижи, но и два пъти повече неща. И колкото и да са малки бебетата, ще се изненадате колко много вещи всъщност имат. Точно затова важно и първо правило тук е да имате изчистен и опростен дизайн, без нищо излишно.

Второ, фокусирайте се върху функцията. С две бебета, за които да се грижите, е много важно всичко да бъде лесно достъпно и на една ръка разстояние. Ако едното се разплаче, трябва да може да оставите другото и да реагирате. Важно е да имате и място, на което да седнете, за да нахраните бебетата, както и достатъчна площ за повиване и смяна на пелените.

И ако всичко това ще се нагоди с течение на времето, какво да кажем за половото разделение. Всъщност няма правило, че една стаят трябва да бъде розова или синя. Ако имате момче и момиче, най-лесният начин е да заложите на неутрална цветова схема и цветни аксесоари.

А подредбата и оформлението е въпрос на вкус, големина и форма на стаята.

Ако търсите вдъхновение, вижте няколко идеи, от които може да се възползвате и които със сигурност ще ви улеснят в пътя на създаването на перфектната детска стая. 

Сподели: