Най-добрите цветове за детската стая

С тях няма да сбъркате

502

Ремонтът и пребоядисването на детската стая е сериозна работа. Да изнесете всички мебели, играчки и десетки аксесоари, да боядисате, а след това да чакате докато изсъхне и да се измирише. Следва внасяне на мебелите, играчките и аксесоарите и връщането им по местата. Надали ще искате да повтаряте този процес често, затова изборът на правилните цветове за детската стая е важна задача и трябва да се уверите, че ще бъдат актуални както за малкото дете, така и за тийнейджъра.

Ето няколко предложения, с които няма да сбъркате.

Наситено синьо

Бебешкото синьо е за бебета. Затова заложете на по-тъмен, по-богат нюанс на синьото, което ще се хареса на голямото дете и което може да комбинирате с различен цвят аксеоари.

Жълт

Факт: Ако стаята е светла и весела, децата ще бъдат по-енергични и стимулирани, за да учат и играят.

Бледо жълто

Ако искате да направите по – топло пространство, но бягате от бялото, заложете на бледо жълто. Ако все пак искате малко яркост – добавете цветни възглавници.

Черна стена

Няма дете, което да не обича да рисува по стените. Дайте им да развихрят въображението си. А за голямото дете, това може да платно за арт проект.

Аква

Този нюанс на синьото може би е най-гъвкавият избор, защото се комбинира почти с всичко, от коралово до розово, зелено, жълто.

Бежов

Класически и неутрален цвят, който може да служи като фундамент, така че да променяте само детайлите.

Тревисто зелено

Яркостта на този цвят прави стаята да се усеща по-голяма, отколкото е в действителност и изобилства от естествена светлина, въпреки че прозорецът е сравнително малък.

Морско синьо

Само си представете в комбинация с легло – кораб.

Люляково

Този цвят е идеален както за малкото момиче, което играе с куклите си, така и за младата дама – тийнейджър.

Небесно синьо

Цвят, идеален за спалня, който действа успокояващо и предразполага към по – спокоен сън. Освен това е идеален и за двата пола.

Светло розово

Розовото се утвърди като класика за всяка стая. В правилните съчетания с други цветове, то е избор за всяка възраст и стил.

Сподели: