Как да проектираме детска стая за две деца

Как да проектираме детска стая за две деца

Когато започваме да правим детската стая, искаме мястото да бъде не само красиво, но и удобно за детето. Ако апартаментът е с голяма площ, най-вероятно няма да е трудно да се събере всичко необходимо, но ако сме ограничени с квадратните метри, а стаята трябва да приюти две деца наведнъж, особено, ако едното е новородено?

Всеки ремонт е скъп, но това не означава, че трябва да се отказваме от него. В този момент на помощ идва ексклузивен продукт на Кеш Кредит, предназначен за всички в отпуск по майчинство, който ще помогне да се насладите пълноценно на времето си със семейството.

От 25 май до 31 юли всички лица в отпуск от майчинство ще могат да се възползват от финансиране до 2000 лв. с преференциални условия и минимално оскъпяване.

Ето няколко съвета, с които да се справим с това предизвикателство.

Придържайте се към единния стил

По-добре е да декорирате стаята в един стил, съчетавайки мебели и аксесоари. Ако са две момчета, морската тема е перфектна, докато момичетата ще харесат цветя или дворци. Ако децата са от различен пол, можете да запазите всичко в еднакви цветове или да зонирате стаята с помощта на подвижни паравани.

Работна зона и зона за игра

Децата се нуждаят от отделно пространство за всяка дейност – игра, учене….За да има достатъчно място и за малко, и за голямото дете, заложете на сгъваемите и мобилни мебели, които може да местите в различни части на стаята. Ако детската стая има голям прозорец, може да използвате перваза на прозореца като маса. Имате предвид, че всяко от децата трябва да има достатъчно място за своите занимания.

Място за сън

Поставянето на две легла в малка детска стая не е лесна задача. За начало бебето ще има нужда само от кошара, но само след няколко години, вече трябва да се мисли и за легло. Затова добра опция е вариант повдигнато легло, под което да се организира пространство и за новия член на семейството. В допълнение към леглото мислете за специални чекмеджета за съхранение на спално бельо, играчки и други дреболии.

Визуално увеличете пространството

С помощта на определени техники за декориране можете визуално да увеличите размера на стаята. Например вертикалните ивици по стените визуално ще направят таваните по-високи, докато с хоризонталните стаята да изглежда по-широка. Такива решения са идеални за дизайна на малки апартаменти.

Поставете акценти

За да не скучаят на децата в стаята, можете да поставите няколко цветни акцента. Ярка стойка или цветни рафтове за книги са перфектни. Основното нещо е да не прекалявате. Прекалената пъстрота също не е добра, особено за малкото бебе.

Светлина

Стаята, особено детската стая, трябва да бъде равномерно осветена - това е важно за здравето на децата. Помислете за кът, в който да може майката да кърми и да повива бебето. Той трябва да бъде добре осветен с мека светлина. Използвайте точково подаване: поставете лампи по периметъра на детската стая, аплици, фиксирани към стените, закачете ги близо до зоните за игра и работа.

Изборът на правилния декор

Нашата цел е да направим детската стая възможно най-просторна и удобна. Изберете леки светли завеси или щори, няколко рамки или плакати или може би красив стенен часовник. Някои родители използват лампи или рафтове под формата на първите букви от имената на децата си като декор. Те не само украсяват стаята, но и помагат да я разделите на зони. Цветни възглавници или ярък килим също ще допълнят добре интериора.

Вече имате решенията, сега вие сте на ход. Възползвайте се от преференциите на Кеш Кредит и си осигурете спокойствието, което заслужавате!

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...