Да оборудваме перфектната детска стая

Да оборудваме перфектната детска стая

Как виждате идеалната детска стая? Изпълнен със светлина, радост и атмосфера на творчество? Но как да я реализирате?

Правило № 1: Подредете

Детската стая е място за много дейности - сън, уроци, игра, творчество, спорт, и затова там се съхраняват много неща. Изглежда, че всичко това е необходимо и няма какво да се изхвърли. Ако обаче разровите по-дълбоко, ще откриете счупени играчки, сухи флумастери, игри без части, както и други неидентифицирани предмети.

 

За да не бъде стаята претрупана с играчки, е необходимо този въпрос да бъде разрешен радикално: изхвърлете всичко счупено, подарете дрехи, които не са подходящи за възрастта. Съхранявайте сувенири, творчески проекти и други в количества, които има къде да държите.

Правило № 2: Зониране на стая

Какво е правилното зониране на детска стая? Това е, когато на пръв поглед става ясно къде спи детето, къде държи нещата, къде играе или се занимава с творчество, и си прави домашните. Ако в къщата няма отделна детска стая, тогава изберете ъгъл за детето в хола или спалнята. Нека е малко, но ще бъде само за него и ще бъде подредено според неговия вкус. Личното пространство е много важно за всеки човек, дори и малък.

 

Правило номер 3: Организирайте съхранението на нещата

Организацията на пространството в детската стая, както във всяка друга стая, е невъзможна без разделяне на категории. Тук обаче има някои особености. Първо, дайте възможност на детето си да взема решения. Фантазията и индивидуалността се проявяват дори в най-обикновените, чисто технически въпроси. На второ място, създайте категории, които ще бъдат разбираеми за вашите деца и, трето, не прекалявайте с техния брой. Например можете да разделите играчките по размер на големи (бебешки кукли) и малки (кукли Барби), но не и по серии.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...