Как да осигурим безопасно място за игра на бебето

Как да осигурим безопасно място за игра на бебето

Всеки родител своевременно е снабдил наследника си с подобаващо място за спане. Малките легълца с предпазни решетки, носещи образното име кошари, са неизменна част от детската стая. Преносимите варианти са най – удобното средство при пътуване или за гости при баба. Но какво се случва, когато стигнем до момента на щури игри?

Тук на помощ на мама и татко идват друг тип кошари – тези, които са предназначени за игра. Тяхната площ е значително по – голяма, а височината е достатъчна за осигуряване на безопасността, дори и на най – палавите малчугани.

Без  наранявания

Повърхността е оптимално твърда и осигурява добра основа за всякакъв вид забавления. Същевременно е толкова мека, че да не може да се нарани бебето. Практичността на този тип кошари е несравнима. Леки и удобни за преместване там където са необходими.

 

Мама спокойно ще сготви, докато наблюдава своето съкровище. Обезопасеният дом е задължително условие за присъствието на мъниче в него, но когато бебетата навлязат в периода на повишена активност и безкрайно пълзене, нищо не е в състояние да ги спре.

Минути на спокойствие

 

Хубаво е да имате вариант за минутки на спокойствие, като същевременно детето е под прякото ви наблюдение. Компактни за пренасяне, те биха могли да ви осигурят нужното спокойствие и на други места. Ципът, с който са снабдени повечето модели, осигурява най – интересното забавление за поотрасналите деца, когато решите да им го предоставите. Винаги могат самички да влязат и излязат щом отворите преградата. Колко забавни се виждат на мъника безкрайните упражнения на качване и слизане от сигурното убежище.

Повторението и упоритостта на малките деца

 

Забелязали ли сте, колко постоянство и инат мога да вложат малките отрочета, дори в най – елементарни дейност. Методологията и последователността, която следват при изпълнението на толкова забавни дейности, като например пренасянето на предмети,  само могат да ни бъдат за урок. Точно този неумолим стремеж, да успеят, ги води до прохождането и усвояването на толкова много и нови умения.

От нас се иска единствено да им осигурим подходяща и безопасна среда, в която да подлагат на непрекъснати изпитания своите възможности. Насърчавайте ги в тези стремежи. Колкото по – дълго запазят своята  упоритост, толкова повече шансове за успех ще имат във всяко начинание.

Има моменти, в които ни изваждат извън нерви с непоколебимостта си. Но това е положителна черта в характера, която показва неотстъпчивост и решение на всяка цена да постигнат това, което са си наумили. Ако запазят този стремеж и го приложат в ежедневния си живот като възрастни, шансовете за успех са много големи. Ето защо трябва да сте търпеливи и толерантни в процесите за усвояване на новото.

За повече идеи ни последвай в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...