Интериор на стая за две момчета от различна възраст

Оформление, зониране, дизайн  

516

Дизайнът на стая за две момчета с възрастова разлика има своите особености. Въпреки факта, че и двете деца са еднополови, децата все още могат да имат различни интереси и характери. Но всяко от децата има право на организирано пространство, което им позволява да се занимават със своите си интереси.

Стените на детската стая Няколко идеи за следващия ремонт

Детска стая за едно дете може да бъде отражение на неговия вътрешен свят, място за уединение, учене и развитие. Но ако тази стая трябва да бъде споделена с по-голям или по-малък брат, чиито интереси се различават значително? Настроението в стаята ще се отрази и на детето.

Легла на два етажа за детската стаяЛеглата на два етажа са понякога единственият избор за детска стая

Ето няколко точки, които трябва да бъдат взети предвид при разработването на дизайнерски проект:

уникалността на характера на всяко от децата;

интериорна тема;

разпределение за всяка зона за спане и работа, място за съхранение и игра;

безопасност на довършителните материали, защото говорим за детска стая;

с малка площ, помислете за закупуване на трансформиращи мебели (легла, маси);

не трябва да спестявате от осветление, детската стая трябва не само да има много светлина, но и способността да се регулира.

Особено внимание трябва да се обърне на интериорните теми и цветове. Интериорът не трябва да бъде твърде потискащ и ярък, освен това си струва да изберете тема, която няма да загуби своята значимост след няколко години.

 

Зониране

Независимо от възрастта, както преди училище, така и ученикът се нуждаят от три основни области:

спалня;

съхранение на вещи;

игра и / или работа.

Ако имате допълнително място, можете да организирате и спортен кът. С високи тавани можете също да разделите стаята не само хоризонтално, но и вертикално.

В една стая с площ по-малка от 12 метра е добре  да се обмислят варианти с трансформиращи се мебели или с двуетажно легло.

Ако площта на стаята позволява, заложете на отделно място за спане за всеки.

В зависимост от размера на стаята и избраните места за спане, можете да използвате или 2 отделни гардероба, или един голям за двама.

В допълнение, можете също да помислите да съхранявате нещата под леглото в чекмеджета, на рафтове или в скрин (ако пространството го позволява). Ако едно от момчетата (или и двете) ходи на училище, трябва също да осигурите място за съхранение на учебници.

В зависимост от възрастовата разлика момчетата ще се нуждаят или от една зона за двама, или от работна и от игрална зона.

Що се отнася до момчетата, родителите предпочитат да избират чисто „мъжки“ цветове - синьо, синьо, зелено, сиво, черно. Но това изобщо не означава, че цялата стая трябва да стане мрачна. Избягвайте изобилието от червени (енергизиращи), сини, лилави и черни цветове. В краен случай ги използвайте за акценти.

 

По принцип цветовата схема за две момчета може да бъде същата като за едно, но можете да разделите стаята с цвят.

Не се страхувайте от студените нюанси, особено ако прозорците на стаята са към южната страна. За северната страна за предпочитане са топлите нюанси, но това не означава, че те трябва да бъдат ограничени. Компетентно комбинираните цветове ще създадат хармоничен интериор, който ще бъде удобен по всяко време на годината и при всяко време.

Детска стая за три децаТри легла в една стая – възможно е
Сподели: