Декориране на детската стая: 7 основни грешки

И как да ги избегнем  

256

Синтетични материали

Детска стая за три децаТри легла в една стая – възможно е

Изкуствените материали могат да съдържат вредни вещества, които са потенциално вредни за здравето на детето. Ето защо, когато проектирате детска стая, е по-добре да обърнете внимание на мебели от естествено дърво и памучен или ленен текстил.

Осветление

Легла на два етажа за детската стаяЛеглата на два етажа са понякога единственият избор за детска стая

Светлината е много важен компонент от интериора на детската стая. Важно е да се вземат предвид различни сценарии на осветление за игри, учене и отдих. Изберете осветителни тела с добри характеристики, които осигуряват мек разсеян поток светлина.

Остри ъгли

Най-важното е безопасността. Когато избирате мебели за детска стая, обърнете внимание на модели със заоблени форми или със заоблени ъгли. Също така, острите ъгли на маси и нощни шкафчета могат да бъдат затворени със специални силиконови подложки.

Стереотипи в избора на цветове

Не е необходимо да се придържате към един цвят в интериора и да направите например розова стая за момиче и синя за момче. Разнообразете палитрата! Сините тонове са идеални и за момиче, а нюансите на череша или тухлено ще изглеждат добре в спалнята на момчето.

 

Отворени рафтове

Отворените рафтове често са бъркотия, особено в детските стаи. Най-добре е да планирате по-затворени системи за удобно съхранение на вещи, играчки и учебни пособия. При това кутиите трябва да са на удобна за детето височина, за да може само да ги стига.

Стая, която да расте с детето

Когато правите детска стая, трябва да дадете възможността за преобразяване от детски в тийнейджърски интериор, и за разработване на две решения за планиране. Добре е да използвате неутрални тонове в дизайна на стаята: това ще улесни подмяната на интериора в бъдеще.

 

Светли цветове

Разнообразие от богати нюанси помага за развитието на въображението и творческото мислене на детето. Детската стая обаче е предназначена не само за игри, но и за учене, сън и релаксация, затова по-добре е да запазите интериора в спокойни цветове, като добавите ярки акценти.

Момче и момиче в една детска стаяВъзможно е!
Сподели: