Декориране на детската стая: 7 основни грешки

Декориране на детската стая: 7 основни грешки

Синтетични материали

Детска стая за три деца

При повечето средностатистически семейства децата делят една спалня. А какво да правим, ако децата са три? Възможно ...

22/11/2015

Изкуствените материали могат да съдържат вредни вещества, които са потенциално вредни за здравето на детето. Ето защо, когато проектирате детска стая, е по-добре да обърнете внимание на мебели от естествено дърво и памучен или ленен текстил.

Осветление

Легла на два етажа за детската стая

Леглата на два етажа са понякога единственият избор за детска стая, която ще се споделя от повече от едно дете. Вижт...

17/12/2015

Светлината е много важен компонент от интериора на детската стая. Важно е да се вземат предвид различни сценарии на осветление за игри, учене и отдих. Изберете осветителни тела с добри характеристики, които осигуряват мек разсеян поток светлина.

Остри ъгли

Най-важното е безопасността. Когато избирате мебели за детска стая, обърнете внимание на модели със заоблени форми или със заоблени ъгли. Също така, острите ъгли на маси и нощни шкафчета могат да бъдат затворени със специални силиконови подложки.

Стереотипи в избора на цветове

Не е необходимо да се придържате към един цвят в интериора и да направите например розова стая за момиче и синя за момче. Разнообразете палитрата! Сините тонове са идеални и за момиче, а нюансите на череша или тухлено ще изглеждат добре в спалнята на момчето.

 

Отворени рафтове

Отворените рафтове често са бъркотия, особено в детските стаи. Най-добре е да планирате по-затворени системи за удобно съхранение на вещи, играчки и учебни пособия. При това кутиите трябва да са на удобна за детето височина, за да може само да ги стига.

Стая, която да расте с детето

Когато правите детска стая, трябва да дадете възможността за преобразяване от детски в тийнейджърски интериор, и за разработване на две решения за планиране. Добре е да използвате неутрални тонове в дизайна на стаята: това ще улесни подмяната на интериора в бъдеще.

 

Светли цветове

Разнообразие от богати нюанси помага за развитието на въображението и творческото мислене на детето. Детската стая обаче е предназначена не само за игри, но и за учене, сън и релаксация, затова по-добре е да запазите интериора в спокойни цветове, като добавите ярки акценти.

Момче и момиче в една детска стая

Имате момче и момиче, а живеете на 50 квадрата? Позната история. Как да разтегнете жилището си така, че да има място ...

07/02/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...