8 лесни "направи си сам" идеи за детската стая

Отървете се от скучния дизайн, създайте весела и вдъхновяваща стая  

1537

Направете черна дъска

С помощта на специална боя може да превърнете част от стената или гардероба в черна дъска. Така ще създадете работно място на вашето дете и ще стимулирате творчеството му.

Направете рамки с декоративни ленти

Вместо да давате сума ти пари за рамки, декорирате старите с цветни ленти и създайте настроение в детската стая.

Направете галерия на стена

Ако детето ви обича да рисува, създайте му мини галерия със собствените му картини. Това е нещо, с което то ще се гордее и ще придаде индивидуалност на помещението.

Пердета с ново предназначение

За една детска стая пердетата са скучен аксесоар. Тогава защо не промените предназначението им и не ги използвате като своебразен балдахин на леглото, например.

Светлина в стаята

Висящите светлини са нещо, което ще се хареса на всяко дете. Спуснете лампи по дължината на стената, заложете на весели и ярки цветове за повече настроение.

Отървете се от бъркотията

Хубава етажерка е един прекрасен начин да се отървете от вечно разхвърляната стая. Заложете на вариант с открити рафтове, за да има детето поглед върху всички свои любими играчки и книги.

Помпони в стаята

Създайте уникален аксесоар за стаята с помощта на помпони. Направете килимче или черга заедно с детето, за да остави то своя почерк в декорацията на стаята.

Намерете приложение на старите мебели

Преди да изхвърлите стара мебел, помислете дали не може да бъде полезна в детската стя. Така старата тоалетка може да се превърне в бюро или работна масичка. 

Сподели: