8 лесни начина, с които ще направите стаята на детето магическа

Стая-мечта за всяко дете

1229

Има толкова много начини, с които може да направите стаята на вашето дете магическа – от стикери за стената до интересни и необичайни по форма мебели. Ето няколко идеи, с които да разнообразите тази стая, з ада бъде тя едно специално място.

Тематични мебели

Заложете на легло – кола или пиратски кораб, за да изглежда стаята различна и да има уникално излъчване. Ако имате две деца помислете за издърпващи се или едно над друго легла. А вместо стълби защо да не помислите за пързалка, например?

Стикери за стената

Децата много чест о сменят предпочитанията си и постоянно идва нов любим герой или игра. За да не се налага честа смяна на тапети или пребоядисване на стаята, защо не помислите за варианти за стикери – от единични картиники до цели сюжети, вариантите са много.

Палатка в стаята

Всяко дете обича палатката, а защо да не сложите такава и в ъгъла на стаята му? Бъдете креативни и измислете заедно тематична сцена – корабокрушенска, индианска или планинска…

Весели етажерки

Етажерките са много важни за детската стая, а няма причина, която да ги ограничава в това да бъдат весели и различни. Независимо дали става въпрос за табуретка с тайно отделение или ракла – пиратско съкровище, всичко е въпрос на вашето въображение.

Покривало за леглото

Покривалото и чаршафите за детското легло могат да бъдат много специални. Особено ако са с любимите герои. Затова помислете за подобно тематично бельо за леглото на вашето дете.

Малко блясък

Един много лесен начин да добавите магия в детската стая е използването на светлината. Направете светеща стена с малки лампички, които се спускат по стената, а защо не и ръчно изработена лампа.

Направете нещо лично

Всяко дете се чувства по – сигурно ако знае, че стаята е само за него. Затова заложете на малък надпис с неговото име над леглото. Има и варианти, с които да изрисувате буквата на името му на стената, а защо не и да потърсите килим с буквичката.

Балдахин

Легло с балдахин е истинско удоволствие за малките момичета. А с подобен аксесоар тяхната стая ще бъде истинско магично място.

 

Сподели: