7 направи си сам идеи за детската стая

Бюджетни и креативни предложения  

2643

Децата често се отегчават и нещата бързо им омръзват. И това е нормално. Всеки един ден за тях е приключение, ново предизвикателство, откриването на един нов свят. Ето защо трябва да полагаме усилия и да им предлагаме нови и нови емоции, да им помагаме да откриват, да изживяват приключения, да срещат предизвикателства.

Когато е у дома, детето също не трябва да бъде лишавано от емоции. Единственото място, където то се чувства сигурно, защитено и където е неговият свят, е стаята му. Точно затова трябва да положим усилия, за да променяме, да я декорираме по  по – различен и според неговите интереси и желания начин. Не всеки обаче може да си позволи нови мебели и аксесоари. Но пък за сметка на това има много креативни проекти, които са не по – малко интересни, красиви и с които ще промените стаята. Ето няколко предложения, които може да реализирате за един уикенд време.

Шкафчета за рисуване

Боядисайте вратите на шкафа с черна боя и ще го превърнете в ново място за творчески изяви.

Нови рамки

Старите рамки може да промените бързо като залепите цветно тиксо. Така ще имате напълно нова мини галерия на стената.

Галерия

Всъщност защо да слагате картини на стената, когато може да закачите на конопено въженце? Изберете най – любимите произведения на децата и подредете с помощта на щипки.

Легло с балдахин

Вместо да купувате скъп балдахин, вземете плат и декорирайте над леглото.

Висящи светлини

Закачете светещи гирлянди, за да осветите  мястото над леглото.

Подредете

Няма да повярвате колко различна може да изглежда стаята, ако замените малките шкафове с библиотека от пода до тавана. На пазара има и бюджетни варианти, а на вас ви остава само да декорирате.

Стар живот на старите мебели

Ако имате стара мебел, например маса, защо не й намерите ново приложение, както в тази стая, където е превърната в бюро.

 

Сподели: