5 организационни съвета за детския кът за игра

Чисто пространство с няколко лесни трика  

438

Кътът за игра е специално място у дома, където децата могат да играят, да учат и да се забавляват. Но все пак това и мястото, на което държат играчките си, а това, често води до безпорядък. Как обаче да създадете удобно пространство, като същевременно запазите реда и организацията. Вижте няколко решения, които ще ви помогнат.

Изберете свободностоящи рафтове

Не оставяйте играчки и други предмети, разпръснати по пода. Помислете за рафтове по стената ниско долу, а ако нямате място, закачете по – нависоко. За по – интересен ефект може да ги разположите асиметрично.

Изберете прозрачни кутии за съхранение

Прозрачните кутии ще улеснят и вас, и децата ви да виждате нещата, които съхранявате. За да сте още по – прецизни, може да сложите етикети. Така децата лесно ще връщат играчките откъдето са ги взели.

Помислете за лесния достъп

Уверете се, че децата няма да се затруднят са стигат до своите играчки и принадлежности.  Може да поставите кутиите за съхранение под леглото или в единия ъгъл на стаята. Може дори да служат и като временна масичка за кафе.

 Малки кутии или купички

Ако детето ви има колекция от малки колички или дребни фигурки, подсигурете му малки кутии или купи  чки. Те могат да бъдат сложен дори на рафтовете като акценти,

 

Добавете цветен код за съхранение

Интересен подход е да създадете цветен код за съхранение. Например, синята кутия може да бъде запазена за играчки, докато червената  - за книги.

 

Сподели: