6 гениални начина да използвате мястото под детското креватче

И да осигурите допълнително място за съхранение

875

Заедно с появата на деца в къщата, броят на различните вещи автоматично се увеличава - от играчки до дрехи. Но мястото в апартамента вече не стига, затова родителите трябва да максимизират продуктивното пространството в детската стая. А предполагахте ли, че дори под леглото можете да организирате полезно и много функционално пространство.

Ето 6 идеи за това:

ikea.bg

1. Игри

Обикновено децата започват да стават капризни, когато трябва да разглобяват постоянно играчките, за да ги подредят. Друг проблем е, че често някои елементи могат да се загубят лесно. Ето защо може да използвате мястото под леглото и да оформите кът, в който те да ги прибират.

2. Гардероб

Ако направите чекмедже под детското легло, можете да съхранявате там дрехите, които са извън сезон.

3. Многофункционален шкаф

От нишата под леглото на можете да оформите отличен организатор. В различни кутии тук може да подредите книги, работни принадлежности, творчески материали и други неща.

4. Второ легло

Ако имате две деца, а спалнята е малка, двуетажното легло не единственият изход. Може да сложите второ легло като издърпващо се чекмедже изпод основното.

5. Кутия за LEGO

Много родители са запознати с тази болка – да стъпят върху малък детайл от LEGO. Тези малки кубчета са навсякъде и изникват от най-невероятни места. За да избегнете тази съдба, можете да организирате място за съхранение на многоцветните тухлички в специална кутия под леглото.

6. "Умна" светлина

Повечето деца се страхуват от тъмнината и майките се притесняват, че могат да събудят бебето, ако включат светлината в стаята. За да премахнете това неудобство, помислете за система за меко осветление, която може да се включи под леглото на бебето.

 

Сподели: