Tоалетни в различни страни на света, за които трябва да бъдете морално подготвени

Чудатостите на различните култури 

8937

Пътуването е едно от най-добрите удоволствия за всеки човек. Но ако пътувате към по – екзотична страна, трябва да сте подготвени за местния начин на живот и да бъдете готови на всякакви изненади. Например за специфичните нрави при ползването на тоалетната. Ето няколко странни характеристиките на тоалетните в различни страни на света, за които е добре да знаете, за да не изпаднете в неудобно положение! 

12 от най-странните тоалетни в светаКреативност и в тоалетната

1. Никога не пускайте тоалетна хартия в обществените тоалетни в Мексико.

Тоалетните, които не бихте искали да ползватеНе правете тези грешки

Кофа до тоалетната не е само декоративен елемент, а е необходимост. Тръбите в повечето части на Мексико са толкова остарели, че постоянно са запушени.

2. Внимавайте за змии в Австралия

Да, Австралия е и доста модерна държава, но все пак има части на страната, в които може да видите змии, които спокойно пълзят в тоалетната. Добрата новина е, че обикновено са безвредно, но срещата с екзотичния вид ще ви държи влага дълго.

3. В Амстердам можете да облекчите нуждата на улицата

Но само за мъже и само в специално обозначени "писоарни" места. За жените обаче не е помислено!

4. В Шотландия може да почукате на всеки дом, ако сте много нетърпеливи

Това е стара традиция, чиито корени датират от векове. А шотландците винаги са се отнасяли към това с разбиране. По света все още има добри хора!

5. Във Финландия можете да отидете до тоалетната в супермаркета

Но само ако имате карта за отстъпка за тази мрежа. Тоалетните се намират в непосредствена близост до касата, а картата служи като ключ. В противен случай ще трябва да платите 1 евро.

6. В Швеция нараства броят на „неутралните по пол“ тоалетни.

Няма значение кой е там, най-важното е да си измиеш ръцете.

7. Пригответе се да забравите всичко, което знаете за тоалетната, когато сте в Япония.

Отопляеми седалки, музикални ефекти за скриване на „срамни“ звуци, автоматичен дренаж с датчик за движение и системи за дезинфекция на ръцете в салона - изглежда, че бъдещите тоалетни ще изглеждат така.

8. В Южна Корея бъдете готови за неочакваната компания

Ако сте в Южна Корея и в тоалетната нахълта симпатична старица, която започва да чисти, изобщо не се впечатлявайте. На нея това й е работата и не се интересува как ще се почуствате вие.

9. В Египет трябва да платите за тоалетна хартия

На пръв поглед услугата изглежда безплатна, но в най-неподходящия момент ще разберете, че всъщност трябва да платите. Затова носете хартия или салфетки с вас. Винаги.

 

Това са най-добрите обществени тоалетниСъчетание между добър дизайн и иновация
Сподели: