Спрете с тези лоши навици при почистване на банята

Четири фактора, които пренебрегваме  

1626

Банята е помещението, което е може  би, най – трудно за почистване и поддръжка. Причините – влажно е, ползва се от всички, тук се къпем, мием зъби, гримираме се…, а това означава, че неизбежно след всеки остава някаква „следа“. И ако въпреки постоянното чистене, все не оставате доволни от крайния резултат, вижте дали не правите някоя от тези грешки.

Топ 10 съвременни дизайни за баняПочерпете идеи

Не почиствате това, което ви помага да бъдете чисти

10 брилянтни идеи за банятаКоито никак не са скъпи...

Вашият душ ви прави чисти, но дали вие го почиствате? Или по – скоро зоната около него. За да не се налага да търкате упорити остатъци от сапун, просто забърсвайте след баня. Отнема няколко минути, но спестява часове в чистене.

След като се изкъпете оставете вратата отворен, за да излезе парата и да помогнете за по – лесното проветряване. Не забравяйте и да перете редовно завесата на душа, защото тя има склонността да събира доста мухъл.

Не закачате кърпите

Когато се измиете, не оставяйте кърпите сгънати, а ги закачете. Така те ще изсъхнат добре и няма да натрупат бактерии и мухъл. Ако имате възможност, сложете куки или тръби, на които да ги закачите.

Чистите само с една кърпа

Ако използвате дезинфекциращи кърпи за почистване на банята, добре. Но нека тя да не е само една за цялата баня. Различните повърхности изискват различни кърпи. Затова плочките минете с една, мивката с друга, тоалетната с трета.

 

Не почиствате напълно

Когато говорим за лошите навици при почистване на банята, вероятно мислите за начина, по който почиствате тоалетната или дезинфекцирате плота. Но всичко в банята трябва да се почиства, а не само обичайните неща.

Не пропускайте да измиете чашата, в която държите четките за зъби, дозатора и поставката за сапуна, дръжките….Просто застанете в средата на банята и се огледайте. Преценете всяко местенце и се замислете кога чистихте там за последно.

Как да превърнем малката баня в голямаНе всеки може да си позволи достатъчно пространство точно в това помещение от дома
Сподели: