С тези трикове малката баня няма да е проблем

Възползвайте се максимално от пространството

550

 

Независимо дали започвате от нулата, ремонтирате или търсите идеи за бърз ремонт на банята, ако пред вас стои предизвикателството – малко пространство, има лесни начини да създадете илюзия за повече пространство.

От HomesToLove споделят шест прости начина, с които можете да решите проблема малка баня, поне визуално.

1. Оформление

Ако сте в етапа на проектиране на банята, вида на оформлението, което избирате, може да има огромно влияние върху пространството, потока и използваемостта.

Помислете къде да поставите всеки обект или потърсете експертен съвет, защото след като водопроводните инсталации и осветителните тела са сложени, може да се окаже скъпо (и болезнено) да преконфигурирате.

Помислете за мястото на душа, тоалетната, кабината и как те ще си взаимодействат един с друг, т.е. да няма проблемно отваряне и затваряне, да имате лесен достъп до мивката, да не са прекалено близо.

Когато пространството е ограничено, предвидете и опция за стъклена стена за душа. Тя няма да затвори стаята и ще пази сухо цялото помещение.

2. Действайте разумно с мястото за съхранение

Единствения път в малката стая е нагоре! Ако сте ограничени с подовото пространство, помислете за слагането на рафтове над тоалетни, мивки и вани.

Освободете плота около мивката и заложете на открити малки рафтове. Не забравяйте и малко зелено растение за повече свежест.

3. Откраднете пространство

Вграденият шкаф е рационално решение за осигуряване на допълнително пространство за съхранение, без да крадете от общото пространство. Например може да поставите огледало на шкафа. Ако пък сега планирате банята, вместо да закачате шкаф, направете ниша.

4. Аксесоари на стената

Аксесоарите за стена са идеално решение за малката баня. Закачете поставката с четките за зъби и диспенсъра със сапун, за да освободите място на плота.

5. Плаващи мебели

Ако имате възможност, инвестирайте в плаваща тоалетна чиния и мивка. Така реално освобождавате място на пода и създавате визуална илюзия за повече пространство.

6. Цветове и светлина

Цветът и осветлението правят голямо впечатление в банята, особено когато имате ограничено пространство. Заложете на светли тонове, на лъскави повърхности и разположете осветителните тела по стените.

За още идеи - следвайте ни в Instagram

 

Сподели: