10 тенденции в банята, които ще властват и през 2019 г.

Бъдете модерни и актуални 

6371

Освежаването на банята не винаги изисква цялостен ремонт: може да бъде толкова лесно, колкото да смените кран или осветителни тела, да сложите тапет или завеса.

Вижте някои тенденции, които станаха актуални през 2018 г и които ще властват и през следващата година.

1. Матови черни кранове

Разбира се, месингът, който патината променя с течение на времето, няма да остане в миналото, но сега на мода са матовите тъмни кранове. В контраст с бели плочки, те са истинска еволюция в банята.

2. Тапети с уау ефект

Тапетите не са само за хола. Но тук те са по-абстрактни, напомнят за вода, за четката на художника, за вълните на морето.

3. Ярко осветление

Индустриалните тела са актуални, но днес изживяват своя възход. Заложете на скулптурни форми и едри мащаби, които да внесат драматизъм.

4. Завеси

Те не са част от повечето бани, но това не означава, че нямат място тук. Ако това е еашето помещения, място не само за взимане на душ, но и за почивка, за релакс, където намирате усещане за мекота, топлина и лукс, заложете на завеси. С тях ще омекотите твърди повърхности като мрамор и порцелан.

5. Като галерия

Изкуството издига всяка баня и създава красива фокусна точка. Скулптура, картина или фреска са решение за всеки, който търси доза артистизъм.

6. Различни плочки

Смесването на плочки в една и съща цветова гама е модерно и различно. Подобен миск създава интерес и внася драматизъм по фин и деликатен начин.

7. Свободностоящи мебели

Очарованието на винтидж находките е ключово за баните. Като този антикварен шкаф с хавлиени кърпи, кошници и керамика.

8. Маса

Руски, японски и африкански маси бяха актуални доскоро, но сега те отстъпват на нещо малко по-луксозно и по-декадентно. Малките коктейлни маси в топъл метал, са изключително удобни и полезни и добавят малко от блясъка на Холивуд.

Сподели: