Ръководство за температурата на водата за пране

Ръководство за температурата на водата за пране

Дори и да сте професионалист в прането, може да е трудно да разберете коя температура на пране е най-добра за всеки тип тъкан. Разбира се, знаете, че трябва да завържете шнуровете, за да не се заплитат. Вие също така не претоварвате пералнята, защото използва по-малко вода, вадите веднага прането, за да не започне да мирише, селектирате бяло и цветно.

Полезни джаджи за прането

Не всеки от нас разполага с мокро помещение у дома, но във всеки дом има местенце, около което са организирани пералн...

29/11/2016

Но дори и с всички тези умения, понякога е невъзможно да не изпаднете в ситуация на недоумение. Представете си следното: стоите пред пералнята си с деликатна бяла блуза, кърпа, напоена с бебешки лосион, и плетен пуловер — как да знаете какво да правите? Разбира се, основният съвет е да проверите етикета за пране, за да разберете как да перете всеки артикул. Но понякога тези етикети липсват.

Тази грешка при пране може да се окаже пагубна за дрехите ви

Дори и да знаете всичко за сортирането на светлите и тъмните дрехи, започнати сте в детайли как да перете и сушите ра...

24/08/2018

Затова ви предлагаме кратко ръководство за температурата на водата за пране.

Използвайте гореща вода за най-добри резултати при повечето бели дрехи

Може да е лесно да изберете лесния път и да изперете всичките си дрехи заедно. Дори и да обичате да слагате всичко в машината заедно, има един вид дрехи, които винаги трябва да отделите време за разделяне: белите. За да запазите вашите бели дрехи и спално бельо сияещи, трябва да ги перете по различен начин от останалите си дрехи. Лошата новина обаче е, че не можете просто да сложите всичките различни бели дрехи в една пералня, защото различните материи изискват различни температури.

 

Замърсените дрехи като спортни униформи и пелени трябва да бъдат в топла вода

Ако се опитвате да почистите нещо, което е особено мръсно, трябва да увеличите температурата. Това може да са бейзболна униформа, покрита с петна от кал и трева или мръсна пелена. Според проучване водата трябва да е почти 40 градуса, за да премахне ефективно микробите, а ако има биологичен материал, по-висока температура.

Използвайте топла вода за дънки

Има голям културен дебат около това дали изобщо трябва да перете дънките си . Всъщност през 2011 г. Levi's започнаха да призовават клиентите да слагат дънките във фризера между носенията, вместо да ги перат. Това обаче не е ефективен и разумен начин за почистване. Експерти съветват да ги перете на средна температура и да не ги слагате в сушилнята.

Изплакването трябва да става със студена вода

Понякога просто трябва да изплакнете дрехите си. Най-честата причина е, че сте забравили прането в машината за една нощ и трябва да го освежите, преди да го поставите в сушилнята. Тогава стартирайте цикъла „само изплакване“ и изберете настройката за студена вода.

Видимите петна трябва да се третират с гореща вода (през повечето време)

Различните петна изискват различна температура на водата. Обикновено не можете да сбъркате с гореща вода за тези видове петна: петна от шоколад, кафе, вино, мастило на водна основа и петна на маслена основа (като дресинг за салата). Въпреки това, използвайте студена вода при кръв, сос без масло, като барбекю или доматен. Въз основа на състава на тези петна, горещата вода може да фиксира петното. В тях има много протеин, така че когато протеинът се затопли, той става все по-упорит за третиране. Независимо от температурата, която използвате, не забравяйте, че колкото по-дълго чакате да изперете петното, толкова по-малка е вероятността да го извадите.

Плетените пуловери и одеяла се перат най-добре със студена вода

Плетените артикули са деликатни артикули, маскирани като издръжливи тъкани. Затова е по-добре да перете на ръка със студена вода.

 

Ярките дрехи се перат най-добре със студена вода

Ако обичате да се обличате в много цветове, перете дрехи в студена вода. В допълнение, помислете и за обръщането им наопаки. Това работи заедно с температурата, за да запази свежестта на артикула.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...