Най-неочакваният почистващ продукт, който ще накара вашата баня да заблести

Най-неочакваният почистващ продукт, който ще накара вашата баня да заблести

Вероятно сте чували за използването на оцет или лимонов сок в къщата за почистване, но следващия път помислете дали да не бръкнете в хладилника и за малко... майонеза - особено ако ви е трудно да поддържате порцелана в банята си блестящ и искрящ. Вярно че повечето хора мислят да използват майонеза само когато правят сандвич или картофена салата, но тя е изненадващо страхотна и за почистване. По-конкретно, петна от ръжда върху порцелан могат лесно да бъдат премахнати, като ги намажете с майонеза, оставите да престои няколко минути и след това избършете. Ще изглежда, че ръждата е изчезнала магически и банята ви отново ще изглежда страхотно.

Употреба на майонеза в домакинството извън готвенето? Възможно е!

Майонезата е смес от яйца, мазнина и горчица. Продукт, който много хора харесват и щедро слагат в сандвича и салатата...

14/01/2019

Тази вкусна подправка е учудващо добра при отстраняването на петна от неръждаема стомана. Независимо дали става дума за отпечатъци от пръсти или полепнала мръсотия, сложете малко майонеза върху вашата мивка и уреди от неръждаема стомана и ги избършете. Ще изглеждат нови.

 

8 мръсни места вкъщи, на които забравяте да почистите

Справянето с мръсотията вкъщи изобщо не е лесна задача. А знаете ли, че има места у дома, които често забравяме да по...

26/05/2016

Други начини майонезата да помогне в къщата

Въпреки че е малко неинтуитивно, но майонеза върху различни повърхности може да накара домът ви да засияе. Ако детето ви е показало артистичните си наклонности с пастел по стените, майонеза вместо сапун и вода може да се окаже решението. Втрийте малко майонеза върху тези рисунки и след няколко минути го избършете с влажна кърпа, а пастелът трябва да е изчезнал.

 

Подправката е чудесна и за смазване на шумни панти на врати. Просто извадете щифта от пантата, покрийте го с майонеза, поставете го обратно и вратата трябва да спре да скърца.

Поради наличието на мазнини, малко майонеза върху листата на растенията ще ги направи да изглеждат по-хубави и може да им помогне да абсорбират повече слънчева светлина.

Как да почистите дърво с майонеза

Ако се затруднявате да премахнете следи от ожулено по дървените подове, почистете пода със сапун на маслена основа, намажете драскотините с майонеза и оставете така до следващата сутрин. Когато избършете майонезата, следите ще изглеждат изчезнали. Това е така, защото маслото си проправя път в пукнатините и скрива драскотините. Майонезата ще се слее с цвета на дървото и ще изглежда, че подът никога не е бил одран.

Следите от чаши с вода, поставени върху дървени маси, също могат да бъдат премахнати с майонеза. Просто разнесете една купчина върху водните следи и я избършете след няколко минути (имайте предвид, че някои експерти препоръчват да изчакате няколко часа до една нощ). Това трябва да ви отърве от досадните петна; но ако се притеснявате, че този метод може да ги влоши, опитайте да тествате малка площ, преди да приложите подправката върху цялата маса.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...