Плочки в марокански стил – стил и естетика на Изтока

Екзотичен полъх, с който ще впечатлите

197

Плочките в марокански стил могат неузнаваемо да преобразят интериора на къщата , изпълвайки я с ярки и наситени цветове. Живописно боядисаният облицовъчен материал, използван за вътрешната украса на жилищни помещения, е все по – предпочитан и търсен, и внася не само колорит, но и ориенталско усещане в дома.

Идеи за кухненски плот с плочкиЕлегантно, изчистено и столно решение за всяка кухня

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Все повече собственици на жилища решават да вмъкнат този тип плочки в интериора – те са лесно разпознаваеми по декоративния си дизайн, със сложни модели с флорални мотиви и цветни орнаменти с геометрични очертания.

Как с керамични плочки да преобразим домаГранитогресът се наложи като алтернатива на скъпите подови настилки

Характерно за този тип плочки е изображението на разнообразната растителност, което създава усещане за свежест и прохлада в къщи.

В изразителните цветови схеми доминират различни градации на злато, червено и синьо - основният декор на облицовъчните материали, използвани за декориране на стените, подовете и таваните на банята.

Богатата цветова схема, преобладаваща в декорацията на елементите на декорацията, характерни за този интериорен стил, изпъква на фона на обикновено неутрален светъл фон: бяло, светлосиньо, пясъчно или перлено. Тук ще намерите характерна игра в контраста на ярки шарки и монофоничната основа, динамични цветове, хипнотизиращи форми.

Без значение на това, къде сложите от този тип плочки – баня, кухня или коридор, ефектът ще бъде изключителен, а атмосферата – запленяваща.

8 идеи за плочки за банята, с които ще добавите стилНе пренебрегвайте това помещение  
Сподели: