Пералня в малката баня – съвети, които работят

Тук може да има място за всичко

614

Имате малка баня? Ще ви покажем как да използвате максимално няколкото квадратни метра и как оптично да увеличите стаята и да я направите по-удобна. Най-добрият начин е да заложите на интелигентни мебели, ярки плочки и добро осветление. А с правилното планиране можете дори да сложите малка пералня.

Това, че имате малка баня не означава, че трябва да се откажете от мястото за съхранение. Възползвайте се максимално от вертикалното пространство. Празната стена над тоалетната например е идеалното място за отворени рафтове или шкаф, където да съхранявате кърпи, почистващи принадлежности и тоалетна хартия. И пространството под мивката може чудесно да се използва за съхранение на козметика.

Ако имате високи стени, можете също да създадете място за съхранение, като окачите рафт директно над вратата на банята. Също така помислете за интегрирането на кошчетата за пране в мебелите за баня, за да поддържате малката си баня чиста и подредена.

 

Когато планирате да сложите и пералня, помислете за няколко основни факта. Най-важното е да проверите опциите за свързване с ток, вода, канализация.

И ето няколко идеи, които биха се вписали добре в малката баня:

Много тесни перални - Стандартният размер за пералня с предно зареждане 60 см ширина х 60 см дълбочина х 85 см височина. Но има и по-компактни модели, които са малко под 50 см.

Помислете за комбинирани 2 в 1 сушилня и пералня.

Въпреки липсата на място, можете да превърнете малката си баня в уютно място с помощта на няколко трика. Големите плочки например се нуждаят от значително по-малко фуги, което прави стаята да изглежда по-спокойна и по-просторна. Ако използвате големи, удължени плочки, най-добре е да ги поставите успоредно на пода, което също разтяга стаята. Изберете най-светлите възможни стенни плочки в кремави или бели тонове. Можете да зададете акценти с цветни шарени плочки.

 

Светлината също е от решаващо значение за приятна атмосфера в банята, затова планирайте повече източници на светлина. Добре обмислената концепция за осветление включва основно осветление, огледално осветление и незадължително акцентно и ефектно осветление. Огледалата са също двойно полезни, защото отразяват светлината и правят стаята да изглежда по-отворена. Огледален шкаф с осветление е оптималното решение.

 

Сподели: