Бързо почистване на мръсната душ кабина

Домашни средства, с които банята ще заблести  

1337

Почистването на стените на банята е една от най – омразните задачи за всяка домакиня. Факт е обаче, че се налага да го правим – поне веднъж в месеца. Но все пак може да си спестим голямото търкане с помощта на няколко трика.

11 изобретения за баня, от които не знаехте, че имате нуждаНо веднъж щом ги пробвате няма да можете без тях

Знаете, че по стените остават петна от сапуна и шампона. За да ги предпазите обаче може да ги напръскате след всеки душ със следната смес:

½ чаша водороден пероксид

10 брилянтни идеи за банятаКоито никак не са скъпи...

½ чаша спирт (или нискокачествена водка)

1 супена лъжица препарат за миене на съдове

1 супена лъжица препарат за изплакване на съдомиялни машини

2 чаши вода;

Друг метод е на разредите обикновен бял оцет с малко вода. След това добавете няколко капки препарат за миене на съдове, разбийте всичко в спрей бутилка.

Този метод не е подходящ за силно замърсени повърхности.

Трето решение е да налеете чаша вода в бутилката със спрей и разбъркайте супена лъжица сода и лимонена киселина. Напръскайте разтвора върху стените на душ кабината, оставете да действа 7-10 минути, избършете повърхностите и изплакнете с вода.

 

За стените на душкабината е най – добре да използвате гумен скрепер. Той бързо отстранява водни капчици  и не оставя власинки. Ако все пак има засъхнали капчици, вземете меламинова гъба (само без допълнителни средства) или гидория.

Друг трик е да използвате WD-40, с който стените на кабината буквално да започнат да блестят. Трябва да се нанесе върху стъклото, да оставите за известно време и след това да избършете с хартиена кърпа.

 

15 идеи за душа в банятаСтил и елегантност в банята
Сподели: