Откраднете пространството и направете спалнята си по-голяма

Следвайте петте правила за създаване на повече пространство в основната спалн...

756

Създайте светлина

 

ikea.bg

Първото и най-важното нещо, което трябва да направите, е да заложите на неутрална или светла цветова схема и забравите за тъмните нюанси. Тъмно индиго синьо може да е гореща тенденция в момента, но няма да направи нищо за малкото пространство. Вместо това изберете акценти в този цвят на свеж бял фон. Неутрално не означава скучно, може да избирате измежду различни меки и нежни цветове.

Без бъркотия

Създайте приветлив външен вид, като сложите вградени гардероби, а не самостоятелно стоящи. Повечето стаи могат да бъдат реконструирани така, че да се сложат подобни модели. Ако вратите на гардероба имат огледала, още по-добре. Колкото повече светлина можете да отразите, толкова по-голяма ще изглежда стаята.

Огледала

Дори ако има място за шкаф, има място за огледало. Закачете едно над леглото, подпрете голямо срещу него или сложете на вратите на гардероба. То позволява да светлината да се отразява и ще направи помещението по – светло и по – голямо.

Леглото

Всяко легло с крака, орнаменти или с пейка пред него ще създаде ограничаващо усещане за бариера. Ако стаята ви е малка, това надали ще е първото нещо, което ще искате да видите в стаята. Затова изберете традиционен диван и ще видите, че мястото веднага ще се отвори.

Фокусна точка

Поддържането на свободното и подредено помещение е очевидна стъпка, за да се направи по-голямо пространство, но още един трик е да се създаде фокусна точка. Това може да е голяма картина, галерия снимки или атрактивни странични лампи. Ако все пак имате място, сложете ярък цвят кресло.

Сподели: