Кои са най-мръсните части на банята

И как да ги почистим  

596

Всички мечтаем за блестяща от чистота баня, но често тя се оказва свърталище на мухъл и бактерии. За да почистим най-замърсените места в помещението, не ни трябват чудотворни препарати и магия, а няколко хитрини за ефективно и бързо хигиенизиране.

Вижте кои са най-мръсните части на банята и как да ги почистите:

Чашката или държача за четка за зъби

След гъбата за съдове и кухненската мивка, това е третото най-мръсно място в къщата. Почистете с препарат за съдове и подсушете, след което минете с дезинфектант. Ако чашата е метална, съобразете дезинфекциращия препарат.

Дръжките на вратата и дръжката на четката за тоалетна

Колкото по – често се пипа дадено нещо, толкова повече бактерии ще има по него. Затова минавайте редовно с дезинфектант и след това подсушете с кърпа.

Крановете

Крановете са едно от първите неща, което пипаме след използване на тоалетната, затова не е изненадващо, че микробите тук са много. Използвайте белина или дезинфекционен разтвор, за да ги почистите и излъскайте с кърпа от микрофибър. Котленият камък може да бъде като магнит за микробите, затова напръскайте и почистете с подходящ препарат.

Седалката на тоалетната

Избършете мястото с разтвор на белина или дезинфекционен разтвор, като не забравяйте да почистите и под ръба. Използвайте стара четка за зъби, за да се справите с труднодостъпните места около пантите.

Ключовете за осветление

По тях остават следи от пръсти и респективно са истинско свърталище на микроби. Напръскайте върху микрофибърна кърпа малко дезинфектант и минете нежно. Ако не разполагате с дезинфектант, ефектът е същият, ако почистите с мокри кърпички.

 

Сподели: