Петте правила за страхотен дизайн на банята

За перфектна визия

900

Макар и да вярваме, че най-добрият дизайн се получава, когато имаме усет за собствения си личен стил, все пак съществуват някои основополагащи принципи, които ни помагат да създадем едно красиво и различно пространство. А когато става дума за бани, си струва да помислим внимателно за всяка стъпка на проекта – все пак това е едно от най-скъпите помещения, които ремонтираме. Ето защо от InsideOut дават няколко правила, с които ще постигнете перфектната баня.

Заложете на вечното, не на модернотоБаните са много трудни, да не говорим и че са скъпи, когато става въпрос за ремонт. Когато търсите цветове и отделни елементи като кранове, осветителни тела, заложете на неутралните. Плочки тип метро и медни аксесори ще устоят на изпитанията на времето.

Не очаквайте твърде много

Вижте мястото, което имате. Дали е достатъчно за вана, душ, тоалетка за него и за нея, тоалетна? Може би не! Затова работете с пространството, което имате.

Обърнете внимание на осветлението

Вие ползвате банята по всяко време на деня, затова осветлението трябва да бъде внимателно подбрано. Помислете за осветителни тела на тавана и по стените, а ако имате възможност и оберлихт. Ако разполагате с прозорец е чудесно, защото естествената светлина е чудесно решение за всяко едно помещение.

Вградени аксесоари

Свободностоящите мивки, тоалетна и вана изглеждат прекрасно, но са трудни за почистване. Заложете на вградени, които са много стилни и доста по – лесни за поддръжка.

Използвайте правилните материали

Банята е постоянно изложена на изпарения, затова се уверете, че сте избрали правилните материали, които ще издържат на влага и вода. И тук говорим за всичко – боя, плочки, кранове, осветителни тела, дори и специалните тапети. 

Сподели: