Как да оцелеете, ако имате само една баня и голямо семейство

Направете малкото място функционално и удобно за всички  

348

Ако имате голямо семейство и само една баня у дома, знаете колко е неудобно. Всеки е преживял сутрините, в които тропа по вратата, бързайки за работа или точно влизате, за да се приготвите и детето вика, че спешно трябва да иде до тоалетна. Но може би най-стресиращата и предизвикателна част от наличието на един санитарен възел е как да поддържаме тази зона чиста и организирана.

Топ 10 съвременни дизайни за баняПочерпете идеи

Ето 8 съвета, които ще ви помогнат да организирате общата баня, без проблем.

Отговори на 5-те най-често задавани въпроса - Какво е бъдещото отопление и какво трябва да знаем преди да изберем?

1. Задайте правилата за банята.

11 изобретения за баня, от които не знаехте, че имате нуждаНо веднъж щом ги пробвате няма да можете без тях

Сигурни сме, че знаете за онези свежи напомняния, публикувани на вратите на обществените тоалетни. Не е нужно да правите същото у дома, но трябва да зададете правилата за споделяне на пространството. Например подсещайте, че всеки трябва да оставя тоалетната чиста, капакът свален, да почисти мивката, след като е измил зъбите си, а мръсните дрехи трябва да бъдат в коша, а не на пода.

2. Създайте неутрално по пол пространство.

Лесно е да декорирате пространството, ако сте единственият, който го използва. Когато става въпрос за декориране на общо помещение, най-добре е да се придържате към неутрални цветове като сиво, бяло и мока, за да го направите приятно за всички потребители. За да бъде по-специално за децата, винаги можете да внесете аксесоари в пастелни цветове.

 

3. Използвайте произведенията на децата като декор.

Така те ще се  почувстват съпричастни към грижата за банята. Изберете стена, която е празна и подредете техни рисунки, което ще добави лично докосване.

 

4. Закачете кукички, за да бъдат кърпите на място.

Куките са многофункционални и изключително полезни. Ако всеки има своя кърпа, сложете по една, за да може да разпознава своята. Изберете свежи можели, които ще се харесват на всеки.

 

5. Поставете безопасността на първо място.

Тъй като това е обща баня, децата и възрастните хора ще използват пространството. За да избегнете злополуки, поставете неплъзгаща се подложка в зоната на душа. Ако има остри ръбове, а децата са малки, помислете за обезопасяването им.

6. Сложете кофа за боклук.

Задължително сложете голяма кофа за отпадъците, за да сте сигурни, че тоалетната харти я няма да отива в чинията, а празната опаковка от сапун или шампоан ще стои няколко седмици на рафта.

 

7. Поставете на удобно място нещата за къпане

За да бъде всичко подредено, уврете се, че шампоана, балсам, гел душ, скраб, гъби са на ръка разстояние от душа. Така няма да се налага при всяко взимане на баня да ги местите от едно място на друго.

 

8. Редовно почиствайте банята.

Направете график за почистване на банята. Всеки трябва да е ангажиран в хигиената й. включете семейството в голямо почистване, ако правите такова. Регулярно преглеждайте за стара или ненужна козметика и лекарства и ги изхвърляйте.

 

10 брилянтни идеи за банятаКоито никак не са скъпи...
Сподели: