Елементи за комфорт в банята и тоалетната, които незаслужено се игнорират

Елементи за комфорт в банята и тоалетната, които незаслужено се игнорират

Човекът е консервативно същество. Много често на несъзнателно ниво ние се съпротивляваме на факта, че в живота ни влиза нещо ново. Често не предпочитаме някакво устройство, което обещава комфорт, само защото рядко го виждаме в други хора. Предлагаме поглед към 10 инсталации за баня и тоалетна, които правят живота много лесен, но все още не са спечелили репутацията на абсолютно задължителни.

1. Сензорен дозатор за течен сапун

По време на пандемията всички преразгледахме правилата за хигиена и станахме много по-съвестни. Ето защо пазарът за хигиенни продукти процъфтя. Атоматичнитя дозатор се превърна в пръв помощник, а освен това е много удобен. Първо, дозаторът винаги спестява. На второ място, отпада въпросът за постоянното почистване на сапунената чиния, в която домакинствата слагат парчето сапун. А най-хубавото е, че подобна джаджа ще ви зарадва с естетика, както и с компактност.

2. Душ аератор

Средно използваме 13-15 литра вода в минута, докато се къпем. Дюзата на аератора ще ограничи консумацията на вода до 8 литра в минута, докато средният потребител няма да усети никаква разлика, а мнозина дори ще останат с впечатлението, че налягането е много по-добро.

 3. Рафт за тоалетна хартия

Запасите от тоалетна хартия обикновено се съхраняват в шкафове, кошници и на рафтове. Вместо обичайните дъски, можете да изберете рафтове с по-сложна форма, предназначени специално за ролки. Например под формата на облак или овца. Такъв рафт украсява стаята.

4. Подложка за вана и душ

За да избегнете падане във ваната, помислете да сложите противоплъзгаща подложка. Те се предлагат в различни форми, цветове и размери, така че намирането на подходящия за вашата вана не би трябвало да е трудно. Но е важно да не забравяте периодично да изплаквате подложката, тъй като върху тях може да се образува мухъл поради влага.

5. Поставка за крачета за тоалетна

Специална поставка за крака ще ви помогне да заемете по-удобна позиция на тоалетната. Проучванията показват, че този малък аксесоар може дори да предотврати здравословни проблеми.

6. Тясна количка на колела

Малка количка на колела е чудесна за козметика и други предмети, които изискват място в банята. Има много тесни стелажи, които ще се поберат в малка стая. И те са лесни за пренареждане, когато трябва да подредите. А така и мисълта за измиване на пода в банята вече не е мъчение.

7. Магнитна сапунерка

Има няколко вида сапунени чинии, които помагат на сапуна да остане сух и използваем по-дълго. Един от необичайните модели е магнитен. Включеният в комплекта магнит се вкарва в сапуна, благодарение на което се прикрепя към сапунерката и не лежи в нея, а виси и не се намокря в натрупаната вода.

8. Стенен държач за четки за зъби

За да предотвратите развитието на бактерии върху четките за зъби, е важно да се грижите за тях и да спазвате правилата за съхранение. След употреба те трябва да се измият и да се оставят да изсъхнат. Ако съхранявате няколко четки в чаша, трябва да се уверите, че те не се допират една до друга с влакна.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...