Дизайни за малки, но функционални бани

Не се страхувайте да използвате различни материали и текстури

334

Банята, подобно на всяка стая у дома, дава отлична възможност да разгърнете креативността си. Но реновирането или проектирането на баня може да бъде стресиращо и скъпо начинание. Защото всеки избор, който бъде направен за нея, трябва да е внимателно премислен. Хубавата баня не е само плочки и порцелан. Тя трябва да бъде разработена така, че да е функционална и удобна, да предлага място за съхранение и да отговаря на потребностите на всеки от обитателите на дома.

Дизайн на малка баня: 7 златни правила Намерете най-доброто решение за компактното помещение

Когато избирате дизайн за баня, материалите могат да бъдат не само теракота или керамика. Спокойно тук може да използвате корк или дърво дори. За стените пък може да изберете и тапети, стига да е в зоната, където няма досег с вода.

За малката баня цветът не е табу. Чувствайте се свободни да изберете шарени плочки като мотив или пък заложете на ярки кърпи.

10 удобни решения за малка баняПрактични идеи за всяко помещение  

Ако успеете да съчетаете умело светлините, спокойно може да заложите дори на тъмни стени в комбинация с бели мебели. Ефектът ще бъде зашеметяващ.

Стъклото е ключов елемент за малкото помещение. Ако имате възможност вместо завеса, сложете стъклен параван, а обикновената врата заменете с матирано стъкло.

Ако искате вана, но имате ограничени квадратни метри, не се отказвайте от мечтата си. Просто сложете малък ъглов модел, който няма да заеме място, но ще предложи достатъчно комфорт.

И тъй като тук традиционно съхраняваме не малко вещи, не забравяйте да осигурите и достатъчно мебели или рафтове, за да има място за най – необходимите вещи.

 

 

10 брилянтни идеи за банятаКоито никак не са скъпи...
Сподели: