Дизайнерски трикове за малката баня

Хитри решения за перфектни резултати

4369

Малки бани в дома ни са проблем, с който много от нас се сблъскват. Въпреки това професионални дизайнери винаги могат да решат проблема с реконструкцията на малкото пространства с лекота. Това е доказателство, че няма причина да се отказвате да търсите вдъхновяващи идеи и решения за миниатюрните и на пръв поглед невъзможни за трансформация места у дома.

За да ви докажем това, ви предлагаме няколко чудесни примери, които показват как може да промените и най-малката баня.

Снимки

Фототапет с фотографско изображение е много добро решение за малкото място. Той ще направи стаята да изглежда не само по – голяма, но и ще придаде необичаен вид.

Изберете правилния стил

Когато избирате с какъв стил да декорирате малката баня, помислете за някои красиви, но подценявани стилове като високотехнологичен, скандинавски или марокански.

Направете белия цвят доминантен

За малката баня най-добре заложете на бяло и пастелни цветове, за да създадете чувство за повече пространство.

Използвайте огледала

Огледалата са безценен помощник, особено големите. Най—добре е ако имат вградено осветление – това допълнително ще увеличи визуално размера на помещението.

Сложете кръгла вана

Ако нямате много място сложете от онези малки и кръгли вани, които не заемат пространство, но придават много лукс.

Сложете стъклена врата

Врата с матирано стъкло винаги е добра идея за малка баня, защото това ще даде възможност за преминаването на допълнителна светлина и за визуално увеличение на пространството.

Рафтове и шкафове

Обмислете внимателно какво рафтове и шкафове ще сложите. Те трябва да са тесни и дълги, за не пречи размерът им на движението в стаята или да не намали наличното пространство. Ако е възможно, монтирайте всички на една стена.

Използвайте мястото в ъгъла

Вече е лесно да се намерят мебели, които да разположите по ъглите на банята. Така ще спестите място и ще се възползвате от уж неизползваемото пространство.

Големи плочки

Те са препоръчителни за малката баня, защото малките правят банята да изглежда още по – малка.

Място на пода

Опитайте се да освободите място на пода като монтирате тоалетна чиния и мивка, които се закрепват за стената. За душ кабината изберете прозрачно стъкло. Така и най-малкото помещение ще има достатъчно пространство. 

А ето и още предложения:

 


Сподели: