10 предмета, които ще променят банята ви

Как да трансформираме банята с нещо уникално  

1849

Ако обичате промените у дома и търсите постоянно нови и свежи идеи, сте на правилното място. Предлагаме ви няколко много хитри решения за промяна в банята, с които ще постигнете впечатляващи резултати. Експертите от HouseBeautiful споделят 10 начина за нова визия, без да инвестирате много средства.

Етажерка от кошница за пазаруване

Хитра алтернатива на скучния шкаф за баня е тази кошница за пазаруване, която с помощта на малка трансформация напълно променя визията, а помещението придобива индустриален вид. Шкафът е идеален да държите в него продукти за грижа за косата и кърпи.

 Стълба етажерка за кърпи Направете си рустик етажерка за кърпи с помощта на стълба, фиксирана за стената. Подобни стълби може да купите от онлайн магазин, но чудесна работа ще свърши и обикновена стълба. Махнете стария слой боя, нанесете нов и вашата рустик етажерка е готова.

Oгледало със златна рамка

С помощта на подобна златна рамка ще добавите малко блясък в банята. Единият вариант е да купите рамка и да закрепите огледалото в нея, а ако имате такава на огледалото, я свалете и боядисайте със спрей – боя. Този цвят е особена актуален през 2017 г, особено в комбинация с тъмни цветове.

Преобразете скринаСтарият скрин се вписва чудесно с банята. За целта го боядисайте в подходящи цветове и минете със защитен лак против влага. Ако нямате подобна мебел, проверете за някой втора употреба. Онлайн магазините предлагат голямо разнообразие и една подобна мебел може да ви излезе доста по – евтино от нов шкаф за банята. Ефектът обаче ще бъде в пъти по – добър.

Стилно съхранение 

В банята има толкова малки неща, които обикновено стоят разхвърляни е чекмеджето и чието намиране е истинско предизвикателство. За да избегнете това, с помощта на обикновени бурканчета може да създадете ред и организация. Така ще намирате с един поглед всичко необходимо като имате пълен контрол.

Овъглено дървоОвъгленото дърво е стара японска техника, използвана за уплътняване и защита на повърхността. Тя не само изглежда красива, но тя също така увеличава издръжливостта, като я защитава от водата. Защо не опитате да третирате плота около мивката, за да го предпазите, а ако ефектът ви допада, да преобразите и шкафовете.

Столче от палети 

Едно хитро решение в помощ на децата е да им направите столче от дървени палети. Сложете отгоре дунапрен и водоустойчив плат и малките ще имат лесен достъп до мивката.

 Старият куфар като място за съхранение на гримове

Ако не разполагате със стар куфар, може да намерите такъв в някой антикварен магазин. Ако цветът не ви допада, боядисайте го. Сложете го на един или два стола, според големината му и подредете вътре гримовете или козметиката. Тази идея е подходяща за по – големи бани, където има достатъчно пространство и няма да ви пречи.

Стена от камъчетаАко обичате да събирате камъчета, разхождайки се по плажа, ето идея да ги оползотворите. С помощта на специални лепило декорирайте стена или част от стена.

Стълба с рафтовеИзползвайте стара сгъваема дървена стълба, за да направите рафтове, които ще добавят много интересен ефект в банята. За целта ви трябват няколко дъски, които да закрепите на стълбата. Лесно, но много хитро решение.

 

Сподели: