Бързи и ефективни трикове за почистване в банята

Не се измъчвайте вече с тази задача

683

Експертите по почистване съветват банята да се почиства веднъж седмично , за да не разпространяват микробите из цялото помещение.

Съвременната баня – лукс, блясък и просторБаните са едни от най-луксозните помещения в дома днес

И ако сте сред тези, за които само мисълта за почистване на банята е плашеща, имайте предвид, че  тази работа ще бъде по-лесна, ако я вършите по-често. Освен това не е нужно да харчите пари за скъпи и опасни химически почистващи препарати.

Оцет за душа

10 свежи идеи за банятаВижте десет страхотни идеи за банята

Махнете главата на душа и я накиснете във вода и оцет за един до два часа, докато почиствате останалата част от банята. След това само изплакнете и сложете на мястото й.

Перилен препарат и веро за мивката

Ако имате петна на мивката, които е трудно да се отстранят, всичко, което трябва да направите, е да сложите веро, смесено с прах за пране. Ако петното е цветно, сложете белина и оставете да преседи за десет до петнадесет минути.

Чай за лъскаво огледало

Сварете три до четири торбички чай и го оставете да изстине, изсипете в спрей бутилка. С този спрей може да почистите огледалото или стъкления параван на душа.

Сода и оцет за тоалетната чиния

Това е една от важните части на банята, която трябва да се почисти. Използвайки сода и оцет, натъркайте тоалетната чиния и оставете за петнадесет минути, след което изплакнете.

 

Лимон за плочките

По фугите на плочките остават следи от сапун. А лимонът е най-ефективният начин да се отървете от тях. Той е и ефективно средство за естествена дезинфекция на подовете и стените на банята.

 

Баня в небесносиньоНюансите на небесносиньото притежават способността да подчертават изискания стил
Сподели: