9 опции да съхранявате кърпи в банята

За да има повече ред

330

Независимо от размера на банята, винаги можете да намерите място за съхранени,  дори на малка площ. Обикновено за кърпите няма място, а те са важна част от помещението. Ето защо ще ви покажем девет опции, от които да заимствате.

Топ 10 съвременни дизайни за баняПочерпете идеи

На рафтовете

Една от най-популярните опции са отворените рафтове. Те са по-обемни от стелажите или шкафовете и са подходящи за бани с всякакъв размер. Единственият „недостатък“ на отворените системи за съхранение е, че трябва постоянно да поддържате реда.

Баня от дърво Не сме свикнали да виждаме дървото в банята – но и това би могло да стане

 

В кошници

Друг популярен начин за съхранение на кърпите, са кошниците. Те са евтини, лесно се намират, има богат избор от форми и размери и може да ги поставите навсякъде: на пода, под мивката или ваната, в рафт или дори да окачите вертикално на стената вместо на рафтове. Полезен съвет: ако сгънете кърпите на руло, вместо да ги сгъвате, те ще се поберат много повече в кошницата.

На вратата

Вратата е вълшебна пръчица, когато става въпрос за малки пространства. Понякога банята е толкова мъничка, че дори няколко рафта или кошница се превръщат в недопустим лукс. В този случай използвайте вратата: сложете върху нея напречните щанги или просто куки за кърпи.

В ниши

Ако тепърва започвате ремонти, имате шанс да включите ниша в оформлението на банята. Ако вече я имате и не знаете какво да правите с нея, просто сложете рафтове с различен размер и ще бъде много удобно да съхранявате кърпи и дреболии.

На стената

Използването на всички повърхности  на стаята е чудесно решение за помещения от всякакъв размер, но за малка баня е просто спасение. Можете да поставите кърпи на стената в органайзер, на напречната греда или на куки.

Над тоалетната

Малки рафтове над тоалетната помагат да спестите ценно пространство в малка баня. Когато ги инсталирате, уверете се, че те не са твърде широки и удобно разположени.

На стълба

Стълбите отдавна са популярен елемент в баните, особено когато става въпрос за скандинавски стил. Може да купите или да си направите сами такава.

Баня в небесносиньоНюансите на небесносиньото притежават способността да подчертават изискания стил
Сподели: