7 неща, които хората с безупречни бани правят всеки ден

И си спестяват голямото чистене

731

Банята обикновено е на първо място в списъка на стаите, които хората мразят да почистват. Причината обаче е, че не знаят как да го направят много по-лесно и бързо.

11 изобретения за баня, от които не знаехте, че имате нуждаНо веднъж щом ги пробвате няма да можете без тях

Ето няколко трика.

Забършете стените на душа след сутрешната баня

10 брилянтни идеи за банятаКоито никак не са скъпи...

След като вземете душ, отделете една минута, за да напръскате стените със смес от вода и оцет. След това използвайте чистачка за стъкла, за да избършете плочките и вратата за душ . Ако имате душ завеса, изпънете я, за да изсъхне.

Пухкави кърпи

След като изперете кърпите, ги пуснете в сушилнята. Така те ще са по – пухкави и свежи за по-дълго.

Проветрете стаята

Включвайте вентилатора всеки път, когато използвате банята - или отворете прозореца, за да предотвратите развитието на плесен.

Поддържайте чисти повърхности

В края на всеки ден, забърсвайте повърхностите – плотове, мивка, тоалетна. Не отнема време, а ви спестява голямото чистене.

 

Сложете кош за пране

Ако имате място, сложете в банята кош за прането, така няма да се налага да минавате и събирате дрехите из цялата къща, а само ще ги селектирате и пуснете в пералнята.

Пуснете прахосмукачка

И тук, както във всяка една стая има прах и косми. Затова прахосмукачката ще ви свърши чудесна работа. само се уврете, че е напълно сухо.

Почистете бъркотията, преди да се е превърне в хаос

Имайте под ръка микрофибърна кърпа в банята, за да изтриете бързо пръските от паста зъби, водни капки и други петна, преди да изсъхнат. За няма и 1 минута ще си спестите доста търкане.

10 свежи идеи за банятаВижте десет страхотни идеи за банята
Сподели: