7 грешки, които правят банята евтина

И как да ги избегнете

2829

Просторната, добре организирана баня наистина променя живота. Тя трябва да бъде визуално приятна, но все пак целта й е да предлага адекватно съхранение на всичко - от козметиката до кърпите, да има хубаво осветление и да бъде удобна за обитателите й.

Нищо не е по-лошо от това да не може да намерите пастата или когато отворите шкафа, всичко да изпада, или да не може да се гримирате, защото лампата е слаба. Дали няма нещо сбъркано в декорацията? Вижте някои от най-често допусканите грешки и се постарайте да не ги правите.

ikea.bg

Пренебрегвате съхранението

Всеки дизайнер ще ви каже, че трябва да осигурите достатъчно място за съхранение. Така тя ще се превърне във функционално и изчистено място, а и ще намирате вещите по – лесно.

Обърнете внимание на осветлението

Няма нищо по-лошо от лошо осветена баня. Хората често забравят, че се нуждаят от множество светлинни източници и слагат само една лампа. Уверете се, че банята има добър източник на естествена светлина, както и стратегически поставени светлини над главата и мивката.

Твърде много акценти

Ако сложите твърде много акценти банята може да изглежда разхвърляна. Ако искате нещо, което да привлече вниманието, нека това бъде на пода, на стената или като кършите като цветен аксесоар.

Планирате електричеството много късно

 

Много голяма грешка при проектирането на банята е да планирате електрическите компоненти твърде късно. Не забравяйте, че електричеството трябва да бъде ясно още на фаза проект. Така ще може да сложите осветление на огледалото или изводи в чекмеджета - за сешоара или за пресата за коса.

Избирате хлъзгави плочки

"Често срещана грешка е използването на декоративни плочки на пода, които при намокряне се пързалят. Затова, колкото и да са красиви, уверете се, че са безопасни.

Забравяте личното излъчване

Хората забравят, че баните могат да имат лично излъчване като всяка друга стая в къщата им. Добавете забавно и неочаквано осветително тяло, елегантно изкуство или дори тапет! Баните обикновено са по-малки пространства, така че не им е нужно много да ги направите съвместими с декора на останалата част от къщата .

Не вземат предвид влагата

 

И накрая, не забравяйте, че банята е влажно помещение и когато избирате мебели и тапети, съобразете те са бъдат за баня, а ако нямате добра вентилация, се замислете дали да ги използвате.

Сподели: