6 начина за бързо почистване на банята

Да поддържате блестяща баня не е трудно  

2608

Най-малката и влажна стая в дома обикновено е и тази, която се замърсява най-бързо. А кой обича да чисти банята? Все пак има няколко лесни  начина, с които да кажете сбогом на мухъла, мръсотията и бъркотията. Вижте как:

Организирайте малките вещи в бурканчета и малки кутии

Започнете с плота на мивката: Не претрупвайте повърхността с паста за зъби, четки за коса, кърпи и тоалетни принадлежности. Заместете твърдия сапун с течен и сложете хубав дозатор.

Използвайте предмети от дома за органайзер

Огледайте се у дома. Ако имате посуда, която не използвате, намерете й приложение. Така например стъкленото бурканче от солничката става чудесно място за памучни тампони, а в това за билки  сложете клечки за уши. Малка табличка може да използвате, за да подредите на нея козметиката за лице и парфюмът.

Съхранявайте тоалетната хартия в пластмасова кутия

За да предпазите допълнителните рула тоалетна хартия от водните пръски, подредете я в пластмасова кутия. Сложете я под мивката, за да бъде винаги под ръка, когато се наложи.

Сложете постелка пред ваната или душ кабината

Всички мразим мокрите следи, които остават след като някой си вземе душ. Затова сложете постелка, в която забърсвате стъпалата. Или пък от онези кърпи, които се слагат в хотелските стаи. Само не забравяйте да я сменяте ежедневно.

Направете си комплект за почистване

За да не се налага да търсите до безкрай гъбите, препаратите, кърпите за почистване, организирайте ги в кутия, която може да съхранявате под мивката. Така всичко ще ви бъде под ръка. 

Сподели: