7 неща, които да изхвърлите от банята веднага

Защото само заемат ненужно място

6523

Понякога се чудим дали нещата в дома ни не се размножават, докато спим. Без значение колко внимателно преценяваме какво купуваме, те се събират с течение на времето. Все пак времето, което трябва да отделим за голямото почистване не е само през пролетта и след нова година, а през цялата година.

На първо място се уверете, че не държите неща, които не трябват нито на вас, нито на някой от семейството ви. След това спрете да купувате всякакви вещи, без да знаете точно как ще ви послужат и преди да премислите, имате ли реално нужда от тях.  И не на последно място, когато не ползвате нещо три месеца – значи не ви  трябва, изхвърлете го или го подарете.

И тъй като банята е стаята, в която често се оказваме претрупани с какви ли не вещи, вижте от какво трябва да се отървете веднага.

Грим с изтекъл срок

Дори и да изглежда добре като консистенция, гримът с изтекъл срок на годност може да навреди на кожата ви и дори да предизвика обрив.

Избелели или скъсани кърпи

Ако няма да ги дадете на някой гост, вероятно не трябва да ги използвате и вие. Имайте по две – три кърпи на човек, които са представителни, а старите използвайте като парцали.

Лекарства с изтекъл срок или отворени отдавна

Проверявайте редовно всички лекарства за срока им на годност. Проверете в аптеката дали може да ги върнете там. Ако няма такава възможност, попитайте къде може да ги изхвърлите.

Стари четки за зъби

Четката трябва да се сменя на всеки три до четири месеца. Затова сменете я, ако е минало доста време откакто я ползвате.

Продукти, които не използвате

Всички имаме половин шише с шампоан, отворено преди незнайно колко време. Или пък сапун, който не е ползвате изобщо. Затова решението е едно – изхвърлете ги.

Стари четки/ гребени

Имате ли четка, на която й липсва част от космите или гребен, която няма всичките си зъбци? Време е да изхвърлите тези и да купите нови, които действително ще вършат работа.

Неизползваните играчки за вана на децата

Да, гущерчето е очарователно, но ако детето ви не е играло с него отдавна, е време да го добавите към купчината за раздаване или да го дарите за благотворителност. 

Сподели: