Предимствата на бялата баня

Тя съвсем не е скучна

704

Когато говорим за баня белият цвят е може би най-популярната опция. И това не е случайно. Ако имате бяла баня и съжалявате или се колебаете как да реновирате старото помещение, вижте няколко нейни предимства.

Светла и широка

Белите бани са чудесен вариант, ако в нея няма прозорци или естествена светлина, тъй като те създават илюзия за по – широко помещение и отразяват светлините, което е перфектно при малкото квадратни метри. Белите плочки осветяват пространство и отразява светлината, просто се уверете, че сте избрали правилната бяла боя за стените и тавана, както и че това са вашите плочки.

Универсално решение

Ако един ден искате да продадете или отдадете под наем жилището си, бялата баня е перфектно решение, защото това дава възможност на бъдещите купувачи или наематели да си представят как могат да я декорират.

Вечна

Може би си мислите, че една изцяло бяла баня може да бъде малко скучна и рискова опция, но тя е също така и вечна заради своята простота. Мислете за изцяло бялата баня като празно платно, добавете цвят и характер чрез елементите, растенията, декорацията. Играйте с размера на плочките и цвета на фугите, за да добавите интересен елемент.

Евтина

Бели плочки обикновено са по – евтини, което прави разходите за вашата баня доста по – ниски.

Какви фуги да сложим

Уверете се, че сте избрали качествена фугираща смес, защото по тях най-бързо започват да се  виждат натрупвания. Избирането на по-тъмна фугираща смес ще ви спести непрекъснатото чистене, особено на пода. Ако искате да излезете от рамките, изберете бледо сиво, вместо бяло, например. Ако сте дръзки, може да заложите и на ярък цвят или на черно.

Ако таванът е нисък, правоъгълни плочки вертикално по стените ще даде илюзия на по-голяма височина

Играйте с пропорциите - изборът на големи плочки за пода и по-малки за стените може да направи пространството по-балансирано, но не се страхувайте да правите нещата както ви харесват и да размените, например.

За класически вид, който е вечен и лесен за поддръжка, изберете тъмни подови плочки с бели за стената, свързани с тъмни фуги - тази схема ще издържи теста на времето.

 

 

Сподели: