5 лесни съвета за поддръжка на банята, които можете да направите днес

Кажете сбогом на мръсотията и хаоса  

1354

Поддържането на чистата чиста баня може да бъде предизвикателство по различни причини. Тъй като тя често е влажна, тук логично и най-лесно се образува мухъл и мана, а многото тоалетни принадлежности се натрупват и се превръщат в огромна бъркотия. Няколко лесни организационни трика обаче могат да ви помогнат да поддържате тази част от дома без особени усилия.

1. Подредете консумативите в кутии и кошници.

ikea.bg

Съберете всички кремове, лакове, тампони за почистване и лосиони и ги подредете в кутии или кошчета. Така ще ги предпазите от намокряне и ще ви улесни в намирането им. Може да добавите етикети за по – лесно идентифициране.

 2. Отделете специален ден за вашите плочки.

Сложете ръкавиците, запретнете ръкави и се подгответе за сериозна работа по почистване. Никой не иска да има мръсни плочки и фуги, затова отделете един ден и им отдайте нужното внимание. С помощта на четка и лек почистващ разтвор може да постигнете чудеса. Създайте си навик и правете този „ритуал“ поне веднъж на два месеца.

3. Погрижете се за изтривалката за баня.

Ако имате подложка за баня до вратата, не забравяйте да я смените ежеседмично, за да предотвратите натрупването на мръсотия и бактерии.

Много от собствениците на жилища избират да сложат подложка от каучук в зоната на душа, за да предотвратят и злополуки. Имайте предвид обаче, че заради влагата тя лесно натрупва мухъл.

4. Съхранявайте най-важните принадлежности на малка табла на плота.

Много от нас имат набор с продукти, които използваме ежедневно. За да улесните себе си и за да не се налагат да  ровите в шкафа постоянно, оставете ги на една ръка разстояние. Доколкото е възможно, не претрупвайте таблата с твърде много неща и си създайте навик всяко нещо, което взимате оттам да го връщате обратно.

5. Съхранявайте на достъпно място принадлежностите за почистване.

Ако всички необходими за почистване продукти са ви под ръка, със сигурност ще се вдъхновите по – лесно да чистите. Затова отделете място и подредете най-необходимите неща. Добра идея е да го сложите в кутия, която може да местите, когато е необходимо. 

Сподели: