Баня 2018: кои ще бъдат водещите тенденции

Защото и банята трябва да бъде модерна

6309

Банята е любимо помещение за много хора. Тук те намират отмора след тежък ден, реласкират в топлата вана или взимат отпускащ душ преди сън. Това е мястото, на което започваме и завършваме деня си. Ето защо е важно интериорът на банята да предизвиква приятни емоции у вас. 

Традиционно банята е в бяло, но както вече сме писали, това е твърде скучно и стерилно. Затова през 2018 г. дизайнерите препоръчват добавяне на черни елементи към класическия бял цвят – това може да бъде черен под,  да покриете част от стените с матова въглен, да добавите цветни принадлежности с драматична сянка.

ikea.bg

Използвайки черно-бяла цветова схема, получавате стилен и очарователен интериор. Спазвайте правилото за баланса: един от цветовете задължително трябва да надвишава пропорционално - около 40 до 60 процента.

Ето няколко тенденции за 2018 г., които със сигурност ще ви бъдат полезни при проектирането на банята.

Мраморно покритие

Мраморът остава предпочитан материал сред дизайнерите, благодарение на благородния си външен вид и способността незабавно да трансформира интериора и да го направи елегантен. Вярно е, че това не е бюджетен вариант и задължава да изберете и аксесоари от висока ценова категория.

Ако финансите не ви го позволяват, може да използвате имитация на мрамор.

По-близо до природата

Ако живеете в къща вариант е да помислите за баня с прозорец, който да води в градината. В същото време вътрешността на самата баня може да бъде неутрална, използвайки естествени материали в декорацията.

Блясък в детайлите

Най-актуалните метали през 2018 г. в дизайна ще бъдат месинг и мед. Метален блясък в малко количество ще направи интериора игрив и елегантен.

Душ с дъжд - ефект

Собствениците на малки жилища дават предимство на душ кабината в интериора на банята. През 2018 г. в модерни ще бъдат душове с ефект на дъжд, за които се смята, че може да облекчат емоционалния и физически стрес, както и да подобрят циркулацията на кръвта.

Големи плочки за облицовка

 

Модата на 2018 г. е на големите плочки от естествен камък. Не става въпрос само за стените, а и за подовата настилка. Те са по – лесни за поддръжка, а в просторните бани изглеждат грандиозно. Не залагайте на тях в малка баня, рискувате да я направите визуално още по-малка.

Естествени елементи

Дизайнерите от целия свят проявяват голям интерес към естествените материали с богата текстура. Тази тенденция се наблюдава не само във вътрешността на банята, но и в цялото жизнено пространство без изключение - мраморни стени, кварцови плотове, дървени скринове, шкафове и чекмеджета.

Сподели: