5 често срещани грешки при ремонт на банята „направи си сам“

Те могат да ви костват много 

567

Противно на общоприетото мнение, ремонтът на банята не е лесна задача. Можете да правите грешки буквално във всичко, като започнете с изчисления, системи за съхранение и завършите с безопасността. Ето защо е добре да търсите винаги професионалисти и да им се доверявате за всичко. И за да ви докажем, че има смисъл в това, ето кои са грешките, които най-често правят собствениците, когато проектират баня самостоятелно.

Идеи за необичайни промени в банятаВижте някои от най-изобретателните и креативни идеи за баня, които ще превърнат помещението в истинска мечта

Грешка 1: Пренебрегване на защитата от влага

Черно в банята: 35 идеиОсмелете се да рискувате

Изглежда елементарно, но много хора забравят за това. В баните е задължително да се осигури водоустойчивост заради електрическия ток. Тази точка се отнася не само за контактите, но и за детайлите на осветлението. Ако те влязат в контакт с вода, може да възникне късо съединение.

Грешка 2: Затваряне на щранга с комуникации

Често се случва канализационните и водопроводните тръби да са разположени в ниша. Тръбите обаче могат да бъдат разположени точно в ъгъла, буквално молейки да бъдат зазидани. Или собствениците, вместо подвижен параван,  може да затворят пространството с плочки, като по този начин блокират тръбите, които са там. Ако се наложи да поправите или подмените комуникациите, ще трябва да чупите плочки, за да решите проблема. Най -доброто решение би било да скриете тръбите зад преграда или врати, които могат лесно да се демонтират по време на проверка или поддръжка.

Грешка 3: Опитвайки се да спестите пари

 

Дизайнерите, както и експертите по ремонт знаят отлично на кои производители могат да се доверят. Те непрекъснато работят с тези материали и затова, когато избират правилните продукти, нямат никакви съмнения. Ако ремонтирате сами, тогава на първо място трябва да се ръководите от цената на водопроводните и довършителните материали.

Не спорете, цената също е важна и има неща, които въпреки високото качество просто не можете да си позволите. Купуването на най -евтиния продукт обаче означава да си създадете главоболие през следващите няколко години. Мивка с дефект, душ, който винаги се чупи, дефектно казанче, канализационни панели, несъвместими с него - всичко това ще доведе ди  огромни проблеми както при поддръжката, така и при експлоатацията.

Грешка 4: Закупуване на вана и мебели „на око“

Също така е много важно да купувате мебели само след планове и измервания. Ако правите всичко „на око“, тогава може да възникне ситуация, когато монтирате тоалетната, а след това осъзнавате, че коленете ви опират в стената.

Втората точка е свързана с измерванията. Дизайнерите препоръчват те да се извършват в края на ремонта, преди монтажа на водопроводните инсталации. Така че можете да инсталирате окачени водопроводни инсталации на удобна за вас височина. Освен това ще бъде възможно да се избегне ситуация, когато нещо не се побира буквално на сантиметър поради общата дебелина на плочката и лепилото.

Що се отнася до мебелите, по този въпрос трябва да помислите предварително за механизма за отваряне на шкафове и шкафове, така че да са удобни.

Грешка 5: Липса на място за съхранение

Удобният водопровод е добър, но е необходимо да се предвиди повече от това в банята. Системите за съхранение са много важни, за които собствениците на апартаменти често забравят в търсене на дизайн.

За да не цари хаос в банята, дори на етапа на планиране, трябва внимателно да анализирате нуждите си и да помислите колко шкафове и рафтове са необходими. Идеален ред може да бъде постигнат само ако няма визуален шум, което означава, че повечето предмети трябва да бъдат скрити от любопитни очи.

 

Какъв цвят да е банята?Изборът е богат
Сподели: