4 съвета за малката баня, с които ще увеличите пространството

И ще я направите по - светла

1030

За един дизайнер няма голямо или малко, когато става въпрос за дизайн и функционалност. Без значение от размера си, всяко пространство трябва да бъде внимателно обмислено и планирано, да отговаря на начина на живот и потребностите на жителите, но и да бъде красиво и стилно.

Топ 10 съвременни дизайни за баняПочерпете идеи

Дори когато става въпрос за банята. Често пренебрегвано, това място е много важно за всеки един дом- тук започваме и завършваме деня си, затова трябва да бъде удобна и да разполага с всичко необходимо, дори да 2х3 метра. 

Как обаче да увеличите пространството, без да жертвате стила на банята? Ето няколко съвета, които ни дават от House&Home.

10 брилянтни идеи за банятаКоито никак не са скъпи...

1. Сложете стелажи на неочаквани места

Рафт под душа осигурява място за съхранение на продуктите, така че да не се налага да ги слагате на пода или във ваната. Малка кошница е достатъчна, за да сложите гъбата и душ гела. В тази баня рамката с малка картина и висящо на прозореца растение добавят чар на помещението.

2. Създайте илюзията за повече пространствоГолямо огледало на една от стените вдъхва нов живот в компактните помещения. За да се създаде естествено усещане за поток, изберете ярки бели плочки по цялата баня. Освен това, ниско стояща вана прави стаята по – голяма.

3. Изберете светла цветова палитраЯрки бели плочки, мрамор и бронзов финиш придават на банята сплотен, но изтънчен вид. За да не бъде помещението скучно, добавете неочакван елемент като рамкирано произведение или килим на пода.

4. Направете съхранението приоритетМястото е ограничено в малката баня, затова мислете за съхранението приоритетно. Например за мивката изберете шкаф с чекмеджета вместо с вратички, защото те позволяват повече място за съхранение и са по-лесни за организиране.

Вижте и още идеи за малки и красиви бани, изпълнени със стил

5 идеи за малката баняАко не сте от щастливците, разполагащи с голяма баня, следващите пет идеи ще ви бъдат от полза
Сподели: