10 неща, които трябва да махнете от банята си сега

10 неща, които трябва да махнете от банята си сега

Признайте си, колко от вас са се замисляли какво съхраняват в банята и дали парата и изпаренията влияят на вещите, които съхранявате там. Дали е добре да държите грим, бижута, кърпи (с изключение на тези за ръце).

Ако не сте се сещали за това, ето списък на нещата, които трябва да махнете от банята веднага.

Твърд сапун

Логично е да го държим тук, но истината е, че от парата и топлината той омеква и се разтичка, което прави почистването му трудно. Затова използвайте течен.

Лекарства

Не се заблуждавайте, банята не е място за лекарства. Помещението е влажно и топло, а това не е  добре за медикаментите, които трябва да се съхраняват на сухо и на стайна температура.

Бижута

Влажната среда в банята ще ускори процеса на окисляване на бижутата и ще доведе до петна. Затова държите ценностите в хладно и сухо помещение.

Грим

Няма значение дали е пудра, крем или течен макиаж - всичко това трябва да се съхранява на стайна температура и следователно да не е във вашата баня. Но е добър повод да инвестирате в нова тоалетка за спалнята.

Парфюми

Същото важи и за вашия парфюм. Макар че красивата бутилка може да като малко бижу в банята, имайте предвид, че топлината и влажността ускоряват процеса на окисляване и може да доведат до влошаване качествата му.

Електроника

Знаем – няма нищо по – хубаво от това да пеете под душа. Но високата влажност прави техниката уязвима на щети. Нашият съвет: - изберете водоустойчиво устройство, което да бъде безопасно.

Чаршафи

Тъй като баните често са място, на което лесно се събира мухъл и плесен, е добре да държите спално бельо, като кърпи и чаршафи, в друга стая. Дори да имате вентилатор, пак не е гаранция, че те няма да пострадат.

 

Книги

Идеята да държите някакво четиво там е примамлива, но влагата може да увреди страниците, затова ги махайте от там.

Лак за нокти 

Постоянно променящата се температура може да доведе до бързото им разваляне. Вместо това ги съхранявайте в спалнята.

Самобръсначки

Освен тази, която използвайте, всички останали дръжте в шакф извън банята. Причината ви е ясна – влагата, която може да доведе до поява на ръжда. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...