Представете си следната ситуация. Отивате в магазина и купувате всичко необходимо за седмицата - плодове и зеленчуци, тестени изделия, яйца, масло... Прибирате се у дома, разопаковате всичко и…решавате, че заслужавате награда за тазиупорита работа, като поръчвате храна отвън.
Някои храни няма никаква нужда да бъдат съхранявани в хладилник. Вижте кои продукти страдат от студената среда: &nbs...
22/11/2015Да, идеята да готвим след работа съвсем не е привлекателна, но според блогърката Оливия Мюнтер причината за това се крие и начина, по който организираме хладилника си.
Наблюдения на Оливия показват, че ако продуктите бъдат подредени по определен начин, шансът да изхвърляме храна значително намалява. Тя споделя своя начин на организация и показва как да направим така, че да не забравим за сиренето, за онази шунка от миналия пазар или за плодовете, които тъжно гледат от чекмеджето.
Само с няколко прости стъоки вашият хладилник ще бъде чист и организиран, а вие няма да губите време в търсене. Пред...
03/06/2016Освен това този метод може да ви стимулира и да събуди кулинарните ви фантазии.
Оливия пазарува хранителни стоки веднъж седмично или на всеки две седмици. Когато се прибере, вместо да слагам всички подправки и сосове на рафтовете на вратата, подрежда там най-нетрайната си храна:
На първия рафт, най-близо до горната част на вратата, слага сирене и листни зеленчуци.
На средния рафт на вратата поставя неща, които може да издържат малко по-дълго, но все пак не бива да се забравят, като наденица или яйца.
На третия рафт слага подправки, които използва най-често.
Останалите подправки? Те отиват в задната част на долния рафт или в чекмеджето.
Така, когато отвори хладилника си, тя знае какво трябва да се използва скоро и какво може да почака малко. Освен това реално употребява храната, преди да се развали и поддържа всичко свежо.
След двумесечен експеримент резултатът е, че готви повече, но губи по – малко храна, пести пари, защото вече не купува излишни продукти и бонус – не се налага да чисти хладилника толкова често.
Друго предимство на този малък трик? Той дава възможност да разгърнете фантацията си. виждате, че остава малко спанак, който е сред бързоразвалящите се продукти. Тогава защо да не направите ризото? Или ако никой не го харесва, знаете, че просто няма да купите следваия път, а не да взимате всяка седмица с идеята, че трябва да се опитате да го пробутате на децата.
Опитайте този тип организация. Може да работи и при вас!
Само няколко трика ще ви помогнат да се храните по-здравословно, да съхраните по-дълго време бързоразвалящите се хран...
23/02/2016