Представете си следната ситуация. Отивате в магазина и купувате всичко необходимо за седмицата - плодове и зеленчуци, тестени изделия, яйца, масло... Прибирате се у дома, разопаковате всичко и…решавате, че заслужавате награда за тазиупорита работа, като поръчвате храна отвън.

Някои храни няма никаква нужда да бъдат съхранявани в хладилник. Вижте кои продукти страдат от студената среда: &nbs...
22/11/2015Да, идеята да готвим след работа съвсем не е привлекателна, но според блогърката Оливия Мюнтер причината за това се крие и начина, по който организираме хладилника си.
Наблюдения на Оливия показват, че ако продуктите бъдат подредени по определен начин, шансът да изхвърляме храна значително намалява. Тя споделя своя начин на организация и показва как да направим така, че да не забравим за сиренето, за онази шунка от миналия пазар или за плодовете, които тъжно гледат от чекмеджето.

Само няколко трика ще ви помогнат да се храните по-здравословно, да съхраните по-дълго време бързоразвалящите се хран...
23/02/2016Освен това този метод може да ви стимулира и да събуди кулинарните ви фантазии.
Оливия пазарува хранителни стоки веднъж седмично или на всеки две седмици. Когато се прибере, вместо да слагам всички подправки и сосове на рафтовете на вратата, подрежда там най-нетрайната си храна:
На първия рафт, най-близо до горната част на вратата, слага сирене и листни зеленчуци.
На средния рафт на вратата поставя неща, които може да издържат малко по-дълго, но все пак не бива да се забравят, като наденица или яйца.
На третия рафт слага подправки, които използва най-често.
Останалите подправки? Те отиват в задната част на долния рафт или в чекмеджето.
Така, когато отвори хладилника си, тя знае какво трябва да се използва скоро и какво може да почака малко. Освен това реално употребява храната, преди да се развали и поддържа всичко свежо.
След двумесечен експеримент резултатът е, че готви повече, но губи по – малко храна, пести пари, защото вече не купува излишни продукти и бонус – не се налага да чисти хладилника толкова често.
Друго предимство на този малък трик? Той дава възможност да разгърнете фантацията си. виждате, че остава малко спанак, който е сред бързоразвалящите се продукти. Тогава защо да не направите ризото? Или ако никой не го харесва, знаете, че просто няма да купите следваия път, а не да взимате всяка седмица с идеята, че трябва да се опитате да го пробутате на децата.
Опитайте този тип организация. Може да работи и при вас!

Само с няколко прости стъоки вашият хладилник ще бъде чист и организиран, а вие няма да губите време в търсене. Пред...
03/06/2016