Тези неща правят къщата ви разхвърляна

Дребни детайли, които развалят интериора

474

Мислили ли сте някога, че много огледала в спалнята ви могат да увеличат времето ви за почистване или че тъмните нюанси на лампата могат да увеличат сметката Ви за електричество? Има много неща у дома, за които сме свикнали и които смятаме, че са полезни. Но истината е, че те или ни карат да чистим по-често, или създават неприятна атмосфера.

Ето няколко от тях: 

1. Разтегателен диван

Няма реална причина да се опитате да спестите място, като купувате разтегателен диван за спалнята вместо обикновено легло. Надали имате толкова често гости. С обикновено легло с хубав матрак ще си осигурите качествен и добър сън.

2. Събирате найлонови чанти

Всички го правим, осъзнато или не, мислейки си, че ще ни потрябват някой ден. Истината е, че няма нужда от такова огромно количество по шкафове и чекмеджета. Отделете си една чанта или кутия и ги събирайте там.

3. Много кутии

По същата логика трупаме кутийки от храна за еднократна употреба, картонени или пластмасови. Оставете само тези, които наистина ще ви трябват, останалите изхвърлете.

4. Претрупана закачалка в коридора

Закачалката в коридора обикновено е препълнена с якета, шапки, шалове, чанти. А това е мястото, което създава първото впечатление в дома ви. Затова ги сложете в гардероб, а навън дръжте само якето, което носите в момента.

5. Разхвърляни обувки

С всички чифтове навън коридорът ще изглежда неприветлив. Изберете малък шкаф, където да ги съхранявате във вертикално положение. Единственият проблем с тях е проветряването им, но може да поставите лавандула на един рафтовете.

6. Гардероби с огледала в стаята

Големите огледала в спалнята обикновено се слагат на вратите на гардероба. Те могат да направят една малка стая да изглежда много по-голяма, но изискват и редовно почистване. Ако в стаята има много слънце, прахът лесно се вижда на огледалата.

7. Отворени рафтовете

Да те са красиви и правят стаята да изглежда по – голяма, но по тях се събира много прах, а в съчетание с изпаренията стават трудни за почистване. Затова е важно рафтовете и нещата върху тях да се почистват редовно, а мястото да се поддържа безупречно подредено.

8. Тъмни нюанси на лампата

Тъмните нюанси не позволяват светлината да преминава добре, така че стаята винаги ще изглежда малко тъмна. За да разрешите този проблем, можете да опитате да купите най-големите и най-силни крушки. Но в този случай ще използвате повече електроенергия и съответно сметките ще нараснат.

Най-добрият вариант е да промените цвета на плафона – светъл плат или стъкло с ярък цвят ще позволи на светлината да мине през много добре, което ще направи мястото да изглежда уютно.

9. Голяма маса в трапезарията

Много хора купуват голяма маса за трапезарията, защото смятат, че няма да има къде да настанят гостите си. по – добре купете разгъваема маса. Така ще спестите място и ще направите помещението по – приветливо.

10. Мокети

Те, за разлика от обикновения килим, имат по -  кратък живот. Ако има петно върху него, ще трябва специално почистване. Затова по – добре си купете хубав килим, който може да местите и перете сами.

Сподели: