Съвети за Коледа от експертите

Извадете декорацията  

3424

Какво е Коледа без светлини, декорация, елха и много подаръци? Как да посрещнете празника ако го няма коледния дух? И как да внесете празнична атмосфера в домовете си? До най-светлия празник има още време, но никога не е късно да започнем подготовката.

Ето няколко съвета, които ни дават от Good Housekeeping.

Нека домът ви замирише на Коледа

Канела, бор и шишарки. Или на портокал и карамфил. Всеки си има миризма, с която асоциира Коледа. Изберете вашата и направете собствена или запалете ароматна свещ.

Добавете цвят към вашата коледна вечеря

Когато правим вечеря, защо да  не й придадем не само коледен привкус, но и вид. Потърсете иде, за да използвате червено, бяло и зелено в рецептите. Ето една от нас – домати с моцарела и бисилеково песто – вкусно ястие, което носи колорита на празника.

Пригответе коледни сладки

Започнете подготовката за Коледа няколко седмици по – рано като се заемете с коледните сладки. Няма нищо по – хубаво от аромата на джинджифил, канела и горещ шоколад в студените зимни вечери. Освен това така ще имате курабийки за неочаквани гости или джинджифилови фигурки за елхата.

Изберете елхата

Коледа е семеен празник, а изборът на елха много важен. Организирайте семейството в някой следобед и отидете, за да купите заедно дървото, което после ще украсите. Дайте възможност на децата да направят свои играчки или потърсете заедно идеи за декорацията. 

Сподели: