Преобърнете Коледа с…ИКЕА

Преобърнете Коледа с…ИКЕА

Често хората сме склонни да залагаме на сигурното, когато става въпрос за дома. На традиционно обзавеждане, на стандартни цветове, на класически мебели, на обикновената подредба, на стара добре позната украса и декорация. Особено коледната.

Но традициите не са това, което бяха. Защото Коледа е и времето да преобърнете представата и визията на дома, време да мислим по – различно, да направим нещо по – интересно, забавно и….малко шантаво.

А, и най- хубавото. Няма да ви струва скъпо. Защото всичко е въпрос на въображение, нестандартни идеи и желание за един по – различен и цветен дом.

Коледната колекция на ИКЕА  ни инспирира да помислим за проекти, които ще преобърнат представата ви за празнична украса и да погледнем на елхата, лампичките и свещите от един по – различен ъгъл.

Вижте как да преосмислите декорацията за Коледа:  

Време за елха

Кой казва, че елхата трябва да бъде на земята? Може да завържете дървото за върха и да я оставите да виси от тавана. 

И за да избягате от традициите, сложете го в красива и тематична кашпа

По – екстравагантните може да заложат на стоящ свещник във формата на дърво

Ако не държите на дървото, и няколко зелени клонки са перфектно решение. Закачете от тематичните тролове или хартиени звезди ще имате красива и различна декорация. 

Направете си коледен календар

Всяко дете обожава подаръците, а коледният календар, който отмерва дните до празника е задължителен. И за да е нестандартен, закачете малки подаръчни кутийки на клонка и скриете в тях различни изненади. 

#НЕстандартни играчки за елха

Декорирайте коледното дърво не със стандартните стъклени играчки, а с по - различните текстилни. Като скандинавски трол, меки сърца или малък дядо Коледа

Освен това не е задължително да закачате играчките на елхата. Може да ги подредите в купа, в прозрачна ваза или да ги закачите на гирлянда на прозореца.

Добавете магия

Декоративното осветление може да се превърне във фокусна точка на стаята и да придаде магичен елемент. Закачете една по – различна лампа звезда и се насладете на звездна вечер.

А благодарение на LED крушките ще пестите и енергия.

Игра с гирлянди

Светещите гирлянди предлагат безброй възможности за импровизация. Като да „нарисувате“ коледно дърво“

Или да скриете елхата в гардероба.

А защо не и да закачите на огледалото.

И дори на парапета.

# Твоят коледен кът 

Коледните празници са не само време за събирания и подаръци, но и идеален повод да помързелуваме, да се излегнем в уютно кътче и да гледаме снега навън.

Удобен стол, меко одеяло и възглавница и интересна книга са тайната рецепта за пълноценната почивка.

И понеже искаме да е различна, защо не оформите кътче в спалнята. Завеса и лед гирлянди ще превърнат леглото в перфектното място за късно сутрешно излежаване. 

 

Ако не искате да напускате комфoрта на дома си, всички аксесоари може да поръчате лесно и от онлайн магазина на IKEA.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...